Web weergave

Lipgloss is terug van nooit weggeweest. Met dank aan de 90's revival bij Gen Z en de lockdowns, die ons deden grijpen naar make-up die verzorging combineert met een naturel, glowy resultaat.

BEAUTY

Stefano Boeri (64) is 's werelds bekendste pleitbezorger van stedelijke herbebossing: horizontaal met parken en tuinen, en verticaal met groene woontorens zoals zijn Bosco Verticale in Milaan. Vorige week stelde hij in Antwerpen zijn nu voltooide Palazzo Verde voor, een woontoren waarvan de gemeenschappelijke daktuinen, binnentuin en terrassen in totaal 86 bomen, 1000 struiken en 1200 planten herbergen.

INZICHT

Voor veel mensen vraagt de stap naar therapie een grote aanloop, zelfs nu sommige psychologische sessies worden terugbetaald. Waar kun je terecht en wat doe je als je geen klik voelt met je therapeut?

PSYCHOLOGIE

Bescherming nodig tegen invloeden van buitenaf? De mantels en accessoires van het seizoen zorgen voor een zachte buffer.

MODE

De hele wereld denkt bij Miss Dior aan een parfum, maar de geur verwijst naar een vrouw van vlees en bloed. Het leven van Catherine Dior leest als een boek: van verkoopster tot verzetsheldin, van Ravensbrück naar de rozenvelden van Grasse. Het goede nieuws: dat boek is nu ook geschreven.

PORTRET

In Klarendal wilde je nog niet dood gevonden worden; een jaar of tien terug kreunde de Arnhemse volkswijk onder armoede, leegstand en criminaliteit. Nu is het 'Modekwartier' de hipste plek van de stad, met tientallen ateliers en winkels, cafés en restaurants, plus een modehotel van Piet Paris.

REIZEN

Brunch, lunch of tussendoortje. Deze rijstgebakjes zijn altijd een goed idee. Ideaal ook om de restjes groenten in je koelkast te verwerken.

WEEKENDRECEPT