Web weergave

's Werelds bekendste hoedenmaker Stephen Jones (63) opende zijn Londense atelier in 1980 en behoorde samen met bands als Culture Club en Spandau Ballet tot de New Romantics. Naast koningshuizen, artiesten en filmmakers doen ook modeontwerpers vaak een beroep op hem. Zijn langste samenwerking is die met Dior, waarop hij terugblikt in het boek Dior Hats, From Christian Dior to Stephen Jones.

INZICHT

Hoe kun je een werkplek, een woonruimte voor een jong gezin met baby en een studio voor de vrienden samenvoegen in een duplex van 127 vierkante meter? Met een uitgekiende indeling en focus op de essentie. En passant kreeg het interieur een Scandinavische toets mee.

INTERIEUR

Noem tomaten gerust Belgisch erfgoed. Denk maar aan balletjes in tomatensaus en tomaat-garnaal. Ook bij chef Seppe Nobels van Graanmarkt 13 staan ze tijdens het seizoen steevast op het menu. Hij ging aan de slag met honingtomaten. Zo bewijst hij dat ze niet alleen lekker zijn als snack, maar ook als basis voor een heerlijk gerecht.

CULINAIR

Waar te eten? Wat klaar te maken? Foodjournalist Barbara Serulus serveert elke week het lekkerste nieuws.

SMAAKMAKERS

Kimchi is een Koreaans bijgerechtje van gefermenteerde kool. Dit pittige condiment is heerlijk bij witte rijst, een omelet, geroosterd buikspek of tussen een croque-monsieur.

WEEKENDRECEPT

Culinair journalist Bruno Vanspauwen schenkt klare wijn. Deze week: wit bij wild.

WIJN en CO