Web weergave

De Vlaamse modemusea hebben het nieuwe seizoen officieel voor geopend verklaard.

WEEKENDUPDATE

Een ruzie gaat nooit zomaar over wie de afwas moet doen en wie de wc-bril omhoog liet staan. Conflictcoach Serge Ornelis leert ons om achter de verwijten te kijken en gelooft in de kracht van gezond clashen. "Ruzie kan je relatie met iemand verbeteren."

PSYCHE

Hotel Regina in het bergdorp Mürren heeft zoveel karakter dat het in een film past. Toen het in handen dreigde te vallen van buitenlandse investeerders, waren de stamgasten dan ook de wanhoop nabij. Er kwam een plan: 'We kopen het zelf.'

REPORTAGE

Mode ontdaan van al haar frivoliteit. Donker versus licht, blikdicht versus transparant. Streng is soms spannend.

MODE

In het nieuwe koffietafelboek Wish I Was Here bundelen reisjournalisten Sebastiaan Bedaux en Bas van Oort de mooiste en uitzonderlijkste plekken aan, in of onder water en laten ze wereldberoemde fotografen getuigen over hun band met de oceaan. Met ons deelt Sebastiaan zijn favoriete fragmenten uit het boek.

LEZEN

Diep in het binnenland van Brazilië liggen de steden Cuiabá en Manaus, met daartussen een tropisch regenwoud vol bedreigde dieren, verdronken bossen, wonderlijke rotspartijen en ecolodges aan het water. Een verkenningstocht in de machtige Amazone.

REIZEN

Zijn restaurant Reale in de Abruzzen telt drie sterren en zijn culinaire imperium blijft zich maar uitbreiden, van Peking tot Dubai naar Milaan. Ons verbaast het niet dat Niko Romito ondertussen negen restaurants heeft. De chef staat garant voor voortreffelijk Italiaans eten, but not as we know it.

CULINAIR

Tal van Belgen kennen de Canarische Eilanden als de plek waar ze zon gaan tanken. Maar dat er excellente wijn gemaakt wordt, weten ze dát?

WIJNenCO

Jef Mentens (70) werd in 2014 geportretteerd in een themanummer van Knack Weekend over singles. Jef was op dat moment al 32 jaar weduwnaar en vertelde over de voor- en nadelen van het alleen wonen: hij had veel tijd voor zelfontplooiing, maar miste fysiek contact. Kort na de publicatie kreeg hij een brief van een jonge vrouw die meende dat haar moeder, een Zuid-Afrikaanse dame, een geschikte partner voor hem zou zijn. En kijk, de twee zijn intussen getrouwd.

OMZIEN