Web weergave

De vanillereiziger drinkt zijn latte graag overal ter wereld hetzelfde, van Hongkong tot Vancouver. Het geweten is een coole reisgezel. En neemt het selfietoerisme dit jaar nog toe? Knack Weekend lijst de opvallendste trends voor 2018 op.

REIZEN

Engeland kent een revival van de lidos, openluchtzwembaden. Steeds meer art-decoparels uit de jaren dertig maken een gerestaureerde comeback. Laatste nieuwkomer is Thames Lido, vroeger gevuld met water uit de beroemde rivier, vandaag een hippe plek to swim & dine.

ARCHITECTUUR

In Hotel Amour geven 101 bereisde designers, kunstenaars en andere creativo's hun favoriete logeeradressen. Waar slapen Dominique Persoone, Walter Van Beirendonck en Ilse Cornelissens en Tim Van Geloven van Graanmarkt 13 in Antwerpen het liefst?

EROPUIT

Massimo Bottura, een van de beste chefs van de wereld, is een frontman in de strijd tegen voedselverspilling. In zijn boek Brood is goud toont hij, samen met 45 bevriende topkoks, hoe je met nederige, vaak 'verloren' ingrediënten heerlijke gerechten kunt maken.

CULINAIR

In de Europese wijngaarden is momenteel geen blad te bespeuren, terwijl in Nieuw-Zeeland de druivenoogst binnenkort begint.

WIJNenCO