Web weergave

Ze zijn geboren en getogen in Milaan, waren bevriend en even collega's, ontwierpen zowel huizen als meubels en zetten daarmee de (Italiaanse) designwereld op zijn kop. Toch vallen ze niet over dezelfde kam te scheren. Wie ontwierp wat?

TREND

Terwijl tijdschriften vroeger lijstjes maakten van de tien beste wijnbars, gaan ze nu op zoek naar de meest Instagrammable hotellobby's. In welke mate beïnvloedt Instagram design en architectuur, nu we collectief aan mooie plaatjes verslaafd zijn?

TREND

Lieve Decorte ontwerpt textiel voor interieur en mode. Daarnaast doceert ze textieldesign aan Luca School of Arts in Gent. Eind september stelt ze voor de derde keer haar werk voor op Première Vision in Parijs, dé referentie op het vlak van stoffenbeurzen voor de mode-industrie, onder de naam Jeu de Fil. Ze neem op 28 oktober ook deel aan Sterkwerk in Gent.

SAVOIR-FAIRE

Het wordt frisser, dus tijd om in te pakken: wikkel jezelf en je huis in lagen zachtheid. Exotisch of sober, voor elke stijl een stof.

MODE

Hij studeerde automechanica, zij archeologie, maar door samen rommelmarkten af te schuimen, groeide hun passie voor vintage design. Van verzamelaars werden ze handelaars, maar nog steeds zijn ze op zoek naar dat ene, bij voorkeur Belgische, unieke designstuk.

INTERIEUR

Alain Berteau (46) was in 2006 de eerste Designer van het Jaar van Knack Weekend en Stichting Interieur. Zijn Brusselse bureau Alain Berteau Designworks ontwikkelt producten, creatieve strategieën, interieurs en gebouwen voor klanten in binnen- en buitenland. Hij is ook creatief directeur van RVB (kraanwerk), ABV (akoestische producten) en designlabel Objekten Systems, dat hij mee oprichtte in 2011.

OMZIEN