Web weergave

Zolang je muren perfect symmetrisch blijven, hoeft je interieurdecoratie dat niet te zijn.

WEEKEND UPDATE

Queen of design Nina Yashar (64) was zes jaar toen ze met haar vader, een tapijthandelaar, van Teheran naar Milaan verhuisde. Als oprichter van de Nilufar Gallery en het Nilufar Depot staat ze bekend om haar verrassende scenografie - een mix van culturen, tijdperken en stijlen - en oog voor jong talent. Ze lanceerde dit voorjaar Picked by Nina, een e-commerceplatform voor 'toegankelijker' collectible design.

INZICHT

Woningrenovaties waarvoor hij ook het meubilair ontwerpt, samenwerkingen met lokale vakmensen rond unieke stukken, zijn eerste publieke kantoorruimte: de Brusselse interieurarchitect en designer Sébastien Caporusso zat het voorbije anderhalf jaar niet stil. Knack Weekend, Le Vif Weekend en de Biënnale Interieur verkiezen hem nu ook tot Designer van het Jaar.

DESIGNER VAN HET JAAR

Hij had zijn boek graag een lekkere geur meegegeven, professor Charles Spence, maar wegens te duur heeft Sensehacking gewoon een heel aaibare cover. Binnenin lees je hoe zwarte sportkleding je agressiever doet spelen, de geur van antirimpelcrème je rimpels effectief even doet verdwijnen en het geluid van je dure auto niet helemaal 'natuurlijk' is. Oftewel hoe we onze zintuigen kunnen hacken als we dat willen.

PSYCHOLOGIE

Knack Weekends culinair journaliste Barbara Serulus heeft een boek uit. In Diner presenteert ze tien themamenu's, van cocktail en aperohapje tot dessert. Je kiest zelf hoever je gaat, van een paar gerechtjes tot alle gangen, met alles erop en eraan. Een doorgewinterde hobbykok, een absolute novice en een nerveuze feestjesgever kozen hun favoriete gerecht.

CULINAIR

De herfst is het seizoen van de opgelegde groenten. Dit recept, geïnspireerd door de Japanse chef Fumiko Kono, geeft een nieuwe draai aan een traditionele werkwijze. De basis is het tsukemono-principe, een Japanse maceratietechniek die verschilt van het pekelen omdat er weinig azijnzuur aan te pas komt.

WEEKENDRECEPT

We serveren je de lekkerste nieuwigheden en trends. Deze week: duurzaam denken in de keuken.

CULINAIR