Knack Weekend nr. 38 | 18 september 2019

Web weergave

Tegen het plafond

Interieurs worden kleurrijker, opulenter en dramatischer, en daar hoort een saai, wit plafond dus niet meer in thuis. Een laagje behang dan maar. Het maakt het meteen mogelijk om te spelen met materialen, texturen en patronen.

UPDATE

Flexwerken: hoe soepel loopt dat?

Onze werkomgeving beïnvloedt ons welzijn, maar niemand die nog weet hoe het ideale kantoor er moet uitzien. Investeren in open kantoren? Vergaderschommels? Een pingpongtafel? 'Fijn, maar het nieuwe werken gaat over mensen, niet over bureaus.'

WERK

De onzichtbare hand: het discrete werk van restaurateurs

Restaurateurs leveren cruciaal werk om ons patrimonium in leven te houden, maar uitpakken met hun prestaties blijkt vaak moeilijk. Een direct gevolg van het beroep. 'Als iemand ziet wat we gedaan hebben, hebben we gefaald.'

PORTRETTEN

Pauline Egge

Nederlandse journaliste en oprichtster van petitepassport.com, een onlineplatform met tips voor design travelers die houden van mooi ingerichte plekken. Haar Instagramaccount telt 92.000 volgers. Deze maand lanceert ze een eigen magazine, Petite Passport.

EROPUIT

Op citytrip in Bilbao: fluisterend het nieuwe Barcelona genoemd

Bilbao, of Bilbo, zoals de Basken zeggen, wordt nog niet platgelopen door toeristen. Natuurlijk is er het impressionante Guggenheim Museum, maar wie verder kijkt, ontdekt een plek die weleens het nieuwe Barcelona zou kunnen zijn. Ook qua lekkernijen.

REIZEN