Web weergave

Deze vier creatievelingen waagden zich aan een nieuw project.

WEEKEND UPDATE

Veerle Wenes (64) is galeriste, artdirector en curator. Vijf jaar geleden hield ze het designlabel Valerie Objects boven het doopvont. Een eerste mijlpaal die ze met een resem nieuwe ontwerpen viert.

SHOPPING

Nu we nog altijd thuiszitten (zucht): drie automatische gadgets die je leven moeten verbeteren.

GADGETS

Maarten De Ceulaer (37) studeerde interieurvormgeving en productdesign. Zijn fantasievolle ontwerpen worden internationaal geprezen. Op 26 en 27 september is hij eregast op de Contemporary Design Market in Tour & Taxis in Brussel.

INZICHT

Dorte Mandrup - een van 's werelds meest inspirerende architecten - bouwt duurzaam, stijlvol en in harmonie met de omgeving. Dat bewijzen The Whale in Noorwegen en binnenkort het Exilmuseum in Berlijn. Maar de bijna 60-jarige Deense verliest haar hoofddoel niet uit het oog: het ultieme streven naar welzijn.

INTERVIEW

In de bestverkopende interieurboeken in Groot-Brittannië gaan de auteurs uit van het idee dat je huis niet gewoon een praktische plek is waar het aangenaam toeven is, maar ook een plek die je gelukkiger maakt. Goed nieuws: dat geluk ligt binnen handbereik.

MAATSCHAPPIJ

Ze spelen met opvallende kleuren, contrasterende materialen en aparte vormen, en vallen voor een gedurfde uitwerking die een groot optimisme doet vermoeden. Of wat dacht je van een extravagante krabpaal of een driehoekige dampkap?

DESIGN

Ja, we kunnen alweer een tijdje naar het museum, maar wie liever een stil leven leidt, creëert de kunst gewoon thuis.

DECO

Schuine buikspieren zijn te benijden, maar diagonalen in architectuur of interieur? Ho maar. Toch duiken ze meer en meer op. Wanneer is scheef over de schreef?

INSPIRATIE

Arnaud Vanrafelghem woont samen met zijn dochter Lou in een dakappartement dat hij in fases verbouwt. Binnen omringt hij zich graag met zelfgemaakte meubelen, gerecupereerd uit de materialen die hij afbreekt.

INTERIEUR

Toen Xavier en Chelo een beroep deden op Marianne Evennou voor hun piepkleine flat in Parijs, verwachtten ze één open ruimte terug te krijgen. "Maar eigenlijk deed ze precies het tegenovergestelde. Ze verdeelde alles onder in aparte kamers."

INTERIEUR

Charleroi wil resoluut een streep trekken door de grauwe clichés die al sinds mensenheugenis aan de industriestad kleven. De Carolo's vonden een nieuw elan en zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Acht opmerkelijke plaatsen illustreren deze gedaantewisseling.

STADSWANDELING

Deze week: Casimir (54) is een toonaangevende Belgische meubelmaker. Hij zit 30 jaar in het vak, maar de basis van zijn werk bleef al die tijd dezelfde: experiment en eigenzinnigheid.

GOUDEN RAAD