Web weergave

Drie jaar na de oprichting van haar tassenlabel brengt ontwerpster Lies Mertens haar eerste collectie voor mannen uit. Het ontwerp voor de rugzak en aktetas moest ze uitwerken aan haar keukentafel.

WEEKEND UPDATE

'Tuurlijk vergt een topcarrière offers, maar mijn honger om te winnen is zo groot', zegt een topmanager. Ex-CEO Peter Leyman weet intussen beter. 'Vandaag heb ik mijn leven terug, en mijn gezin.' Waarom mannen verslaafd zijn aan succes of juist kiezen voor meer tijd voor hun gezin, hobby of nieuwe studie.

MAATSCHAPPIJ

In welk land moet je een zwarte kat nemen om meer aanbidders te krijgen? Als je dit wist, ben jij vast te porren voor een rondje Trivial Pursuit. Met een speciale verjaardagseditie weet het bekende gezelschapsspel nog steeds menig huishouden te boeien. Vanwaar komt die fascinatie voor trivia en de verheerlijking van het hebben van een ruime algemene kennis?

MAATSCHAPPIJ

Een gastronomisch imperium, zo omschreef een krant onlangs de activiteiten van Sergio Herman. Vier restaurants in Cadzand, twee in Antwerpen, een keten luxefrituren, servies van zijn hand voor Serax, een eigen koffielijn en nu ook het pas geopende Le Pristine, weer in het hart van Antwerpen.

INTERVIEW

Wil je een simpel stuk vlees? Of ga je voor een unieke ervaring? Let wel op: een mals en smaakvol runderribstuk laat sporen na. Wie één keer van deze côte de boeuf in beendersiroop geproefd heeft, is verloren.

WEEKENDRECEPT