Web weergave

Giorgio Armani viert de veertigste verjaardag van zijn merk Emporio met een grote liveshow en een tentoonstelling tijdens de Milanese modeweek. "Mode overleeft niet enkel digitaal."

WEEKEND UPDATE

Marcelo Ballardin (40) is geboren en getogen in Brazilië, aan de rand van het Amazonewoud. Zestien jaar geleden verzeilde hij in Gent. Hij opende er met partner Dominik D'Hooge twee restaurants: Oak en het door chef Eric Ivandis geleide DOOR73. Voor de herfst-wintercollectie van het modemerk CKS ontwierp hij een capsulelijn voor heren.

INZICHT

Over Ieper en Wereldoorlog I zijn al boeken volgeschreven, maar in een noordelijker stukje van de Westhoek, rond Oeren, Leisele en Beauvoorde, was de Groote Oorlog ook alom aanwezig. Vandaag heerst er gelukkig vrede in de minidorpjes met bruisende cafés en heel wat streeklekkers.

REIZEN

Nu de wereld opnieuw 'opengaat', kunnen we weer voorzichtig plannen maken. Reisjournaliste Veerle Helsen deelt de beste bestemmingen en de tofste adressen.

REIZEN

In heel wat keukens wordt er kwistig met pepers, chili en ander heet spul gekookt. Niet iedereen is fan, maar het is vaak een bron van een bizar soort trots, pikant kunnen eten. En zelfs bij ons staan tegenwoordig hotsauzen op tafel. Waarom eigenlijk?

CULINAIR

Krokant vanbuiten, smeuïg vanbinnen. Een authentiek Mexicaans gerecht met een stoofpotje van geitenvlees als basis, maar goed geaderd rundvlees is hier zeker ook perfect voor. Denk daarbij heerlijk gesmolten kaas en gebakken taco's, een kneepje limoen, een beetje koriander, en de mescal komt vanzelf op tafel.

WEEKENDRECEPT

Van vintage Dior tot book pairing: in Gent hop je van het ene originele winkeltje naar het andere.

SHOPPING