Web weergave

Je zult er de volgende weken niet naast kunnen kijken. Michaël R. Roskam heeft een nieuwe film uit, Le Fidèle, en Matthias Schoenaerts speelt de mannelijke hoofdrol. Het misdaaddrama werd opgedragen aan Schoenaerts' moeder, die een paar maanden geleden overleed. 'Zij was de personificatie van absolute en betrouwbare liefde.'

INTERVIEW

Jarenlang heeft de mode de hiphopcultuur van de catwalks geweerd: die passie voor blingbling en vervalste logo's pasten niet in het klassieke luxeplaatje. Maar er is veel veranderd sinds Run DMC ruim dertig jaar geleden een hit scoorde met My Adidas.

MODE

Neonazi's die door de straten van Amerika marcheren, dat lokt een stevig debat aan de overkant van de Oceaan uit. Net zoals een dame met hoofddoek in een Twitter-advertentie van de Vlaamse overheid dat vorige week ook in eigen land deed. Waarom blijft een open discussie over racisme zo moeilijk?

SAMENLEVING

Vormgever Roel Vandebeek creëerde op basis van gesprekken met negen bekende Vlamingen negen kunstwerken en negen designobjecten. Die laatste kun je kopen en ook gaan bekijken tijdens de tentoonstelling 'Objet Portrait' en in het gelijknamige boek.

DESIGN

Liefde doet rare dingen met een mens. Franco-Belg en parfumkenner Dimitri Weber ontmoette de man van zijn leven down-under en ruilde Antwerpen voor Sydney. Hij verloor zijn hart aan het land, en die tweede grote liefde leidde tot zijn eigen parfumhuis, Goldfield & Banks. "Everything happens for a reason, denk je niet?"

BEAUTY

Is het een Indiaas paleis? Een riad in de medina van Marrakesh? Of een antiek Chinees optrekje? Neen, dit is een oud Mechels pakhuis. Advocaat en dandy Gert Buelens maakte er een oriëntalistische loft van met voldoende plaats voor zijn verzameling kostuums.

INTERIEUR

Vier brouwerijen graven in ons rijke bierverleden naar verborgen parels en verloren gewaande bieren. In hun zoektocht reanimeren ze stokoude gistcellen, reizen ze naar het begin van onze beschaving om het oerbier van de Sumeriërs te recreëren of wekken ze een zout bier dat al drie eeuwen spoorloos was weer tot leven. Met de hulp van laboanalyses, brouwers op rust en het collectief geheugen laten ze ons al die vergeten smaken opnieuw proeven.

BIER