Web weergave

'Designerkleding en accessoires zijn de afgelopen jaren voor de meeste consumenten gewoonweg onbetaalbaar geworden', schrijft Knack Weekend-hoofdredactrice Ruth Goossens.

INTRO

Begin september opent Delvaux een museum in de Brusselse Arsenaalwijk, waar ook de ontwerpstudio en ateliers gevestigd zijn.

EXPO

Niemand is perfect, al doen glanzende modefoto's dat soms geloven. Jessica Vereecken, moeder van Cas, besloot dat het hoog tijd werd om ook kinderen die buiten het 'perfecte plaatje' vallen in te zetten voor een stoere kledingshoot. Of ze nu een hoorapparaat hebben - zoals Cas - of een kunstbeen, één ding hebben ze gemeen: a whole lotta attitude.

REPORTAGE

De Belgische modemerken sturen ons naar buiten in ruiten en mixen beige, bruin en donkerblauw met het grijs van rotsen. Wol en lakleer zorgen voor zachte en harde accenten. Om uit te waaien bij eb en vloed.

MODE

Ze leerden elkaar kennen aan de Antwerpse Modeacademie en delen werk, lief en leed in een voormalige krantenwinkel in Berchem. Aline Walther en Keith Hioco, de ontwerpers achter de Belgische denimlabels Eat Dust en Girls of Dust, krijgen het allemaal gecombineerd. 'Ça va, we hebben elkaar als voltijdse collega's nog niet vermoord.'

INTERIEUR

De stad die we vooral kennen van Louis Paul Boon verrast met goede koffiebars, creatieve hubs en hippe conceptstores die buurstad Gent weleens jaloers zouden kunnen maken.

CITYTRIP

Mechelen leeft. Elke maand gaat er wel een nieuwe zaak open. Een greep uit het aanbod, enkele nieuwe en gouwe ouwe.

CITYTRIP

Met de lange Waterloosesteenweg en het Zoniënwoud als groene long is de wijk Groene Jager erg geliefd bij de mondaine inwoners van de hoofdstad.

CITYTRIP

Denk niet langer: sombere industriestad. Wat dacht je van: bruisende plek vol mode, deco en cultuur?

CITYTRIP

Met de verlaagde Leieboorden sleepte Kortrijk dit jaar niet alleen designprijzen in de wacht, het lijkt de stad ook een hoge score voor eten, sfeer en gezelligheid op te leveren.

CITYTRIP

De steenkoolmijnen zijn letterlijk en figuurlijk een prima basis voor een stad met genoeg cultuur en natuur om er een citytrip van te maken.

CITYTRIP

Cas & the Gang, Werk aan de winkel, Strandlopers

VERKOOPINFO