Web weergave

Liefhebbers van fotografie mogen zich in de handen wrijven: het aantal expo's swingt de pan uit in 2018. Wij selecteerden er vier die er nu al aankomen.

WEEKEND UPDATE

WEEKEND UPDATE

Dakar, dat zijn prachtige stranden en een uitbundige levensstijl. Maar de hoofdstad van Senegal is ook op intellectueel en creatief vlak een bruisende plek. De befaamde Frans-Senegalese textielontwerpster Aïssa Dione leidt ons rond in haar thuisstad.

REIZEN

In weinig landen worden zoveel traditionele festivals gevierd als in Spanje. Deze tien zijn volgens The Local zo bijzonder dat je ze tijdens je vakantie in Spanje niet mag overslaan.

EROPUIT

De Brusselse food waste-organisatie Eatmosphere haalt elke week 200 kilo voedseloverschotten op in brouwerijen, koffiebars en koekjesfabrieken, maar ook bij de lokale groenteboer, in een ondergrondse champignonkwekerij en op de vroegmarkt. Perfect eetbaar voedsel dat op die manier wordt gered van de vuilnisbak. Bezieler Steven Desair neemt ons mee op een zoektocht naar dampend bierdraf, verloren gewaand brood en verwarrende papaja's.

MAATSCHAPPIJ

Sinds hij met Va Doux Vent een ster veroverde, heeft Stefan Jacobs duidelijk de wind in de zeilen. Met verrassende concepten bouwt hij verder aan zijn eigen stijl, in afwachting van zijn restaurant in Ernage.

WEEKENDRECEPT