Knack Weekend

cover Knack Weekend

Lees nr. 23 | 6 juni 2018

Web weergave

In het Nederlands spreken we van een toilettafel, bij de zuiderburen van une coiffeuse. Engelsen zeggen gewoon waar het op staat: een vanity. Jezelf opmaken wordt plots zoveel leuker.

GESPOT

Wie een kind adopteert, doet dat met een hart vol liefde, maar soms is liefde niet genoeg. Sabine en Ilse, twee moeders van intussen volwassen adoptiekinderen, vertellen hun verhaal, inclusief de scherpe randjes die ze doorgaans liever voor zichzelf houden.

MAATSCHAPPIJ

Een middag in een strandbar of een werkdag overleven tijdens een hittegolf: deze make-up blijft mooi zitten zonder weg te smelten.

BEAUTY

Zon, zee en chloor kunnen je haar omtoveren tot een dakje van stro. Hoe vermijd je de Jommeke-look?

BEAUTY

Ook je ogen kunnen verbranden. Met een goede zonnebril en een aangepaste crème kun je dat voorkomen.

BEAUTY

Is een goede bodylotion even doeltreffend als een aftersunproduct? Helaas.

BEAUTY

Met het juiste zonnepoeder creëer je veilig en snel een mooie zonnige gloed.

BEAUTY

Met een zelfbruiner creëer je een egaal, natuurlijk, zonnig kleurtje, en dat bij je thuis. Wij testten er drie, van goedkoop tot duur.

BEAUTY

Op het strand, op citytrip of bij outdoor inspanningen: "Kies vooral een aantrekkelijke zonnebescherming", zegt Olivier Doucet, vicepresident R&D bij Lancaster. "Een product dat wérkt en dat je met plezier gebruikt. Anders smeer je niet vaak genoeg en onvoldoende."

BEAUTY

De trendkleur voor de zomer is lila. Het alternatief voor wie uitgekeken raakt op al dat millennial pink.

MODE

De Choberivier verbindt Namibië en Botswana, het Karibameer vormt een natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe, en op de Zambezi kijken Namibië, Botswana, Zambia en Zimbabwe elkaar recht in de ogen. De origineelste manier om van dit deel van Afrika te genieten is vanop het water.

REIZEN

Weten wanneer welke kaas op zijn best is, dat is de kern van het vakmanschap van een affineur. Het is een kwestie van kennis en gevoel, want proeven kan niet: eens de kaas aangesneden is, evolueert hij niet meer verder qua smaak. Kaasrijpster Inge Schoonvliet weet er alles van.

WEEKENDRECEPT