Web weergave

De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat Covid-19 enkele uren of zelfs dagen kan overleven op de meeste oppervlakken, dus ook op je juwelen. Arnaud Wittmann, juwelier en oprichter van Maison De Greef, tipt hoe we onze kostbare schatten kunnen ontsmetten zonder ze te beschadigen.

WEEKEND UPDATE

Ze dekken minder dan een foundation, maar hydrateren meer: hybride formules, oftewel BB-crèmes. Voor wie een mooie gloed wil zonder maskereffect.

WEEKEND UPDATE

Het lijkt een restauratie, maar deze jarenzestigbungalow in Kapellenbos is verdubbeld in oppervlakte. Architecten Francesca Bonne en Veerle Van de Walle van Altu luisterden goed naar Schindler, Koenig, Neutra én naar hun opdrachtgevers: een koppel Antwerpse estheten.

INTERIEUR

Hou je handen clean, je eten goed gekoeld, je ijsjes suikervrij en je lichaam blij.

SMAAKMAKERS

Met portobello's, courgette en mais op de barbecue kom je al een heel eind, maar de verscheidenheid aan groenten waarmee Martin Nordin aan de slag gaat is een ware eyeopener. Aubergines rechtstreeks op het vuur, gerookte bietjes of geroosterde knolselder, zijn creativiteit kent geen grenzen. Wie wil er dan nog een gewone hamburger?

CULINAIR

Arancini zijn Italiaanse gefrituurde risottoballetjes. En dat is net zo lekker als het klinkt. Een bros korstje vanbuiten, smeuïge, kazige risotto binnenin. De Italianen maken ook grotere versies van deze balletjes en vullen ze dan met extra kaas of vlees. Wij kiezen voor het bitterbalformaat: perfecte balletjes bij het aperitief.

SLOW COOKING

Als er één plaats is, waar we onszelf zijn, is het in bed. Knack Weekend trekt van slaapkamer naar slaapkamer voor een eerlijk gesprek. Deze week: Ellen (59) en Hans (60) zijn al veertig jaar een koppel. Na Ellens tweewekelijkse nachtdienst als palliatief verpleegkundige zijn ze altijd erg blij weer samen in bed te kunnen kruipen.

TUSSEN DE LAKENS