Web weergave

De herdenking van mei '68 draait op volle toeren, en daarbij gaat het ook over de rol van de creatieve sectoren toen én nu.

WEEKEND UPDATE

Zestien en nu al supermodel én superinfluencer. Kaia Gerber, dochter van Cindy Crawford en Omega-ambassadeur, klonk nuchter op de lancering van de De Ville Trésor-lijn.

WEEKEND UPDATE

Een gezonde, natuurlijke glow fake je zo met deze highlighters en primer die Instagramfilters overbodig maken.

WEEKEND UPDATE

WEEKEND UPDATE

'Geen rietje alstublieft!' Dat durven we dezer dagen al eens uit te spreken op café, bij het bestellen van een cola. Maar verder vonden velen Mei Plasticvrij toch vooral 'veel te moeilijk' om écht aan mee te doen. Is het onbegonnen werk, om de reusachtige afvalberg te verminderen? We vragen het aan zes plasticvrije volhouders.

MAATSCHAPPIJ

De een al wat meer dan de ander, maar we doen het allemaal: de waarheid oppoetsen, verzwijgen, of zelfs totaal verdraaien. Waarom we liegen, terwijl we weten dat het not done is? Er zijn wel degelijk verzachtende omstandigheden. "Je kunt pas liegen als je een vermogen tot empathie hebt."

MAATSCHAPPIJ

Snelheid, kracht en het ruime sop: de neuzen achter mannenparfums en horlogemakers koesteren vaak dezelfde inspiratiebronnen.

MODE

Een hele tijd zat Villa Landing, een voormalige dokterswoning, verstopt achter een resem foute keuzes uit de jaren tachtig. Vandaag is alle ballast weggewerkt en huist er een prachtig restaurant. Jaren dertig met een hedendaags sausje, op een bedje van Henry Van de Velde.

INTERIEUR

Japan is al ruim vijftien jaar zijn inspiratiebron en in Tokio komt hij zo vaak dat hij er álles weet te vinden, van de beste groene thee tot de mooiste tempels. Nicolas Degennes, artistiek directeur 'maquillage et couleurs' bij Givenchy, over het land van de rijzende zon en de geisharode lippen.

REIZEN

Geen enkele reden voor dagtrippers om binnen de landsgrenzen te blijven. De beste grensoverschrijdende trips gaan richting Nederland.

EROPUIT

In Bordeaux wordt ze gemengd met bekendere druiven, maar in de Loirevallei toont de cabernet franc helemaal alleen haar klasse en finesse.

WIJNenCO