Web weergave

Het zomerseizoen staat voor de deur. Heerlijk, mutsen, sjaals en dikke jassen mogen weer in opbergdozen. Vrouwen verruilen hun kousen voor blote benen en blote voeten in pumps, sneakers of sandalen. Maar bij mannen zie je dat zelden, al doet de enkelsok - de sok die zich schuilhoudt in de schoen en liever niet gezien wil worden - aarzelend zijn intrede.

INTRO

Samen met de eerste man op de maan wordt de komende weken ook het eerste horloge op de maan gevierd: diezelfde 20 juli 1969 droeg de nummer twee op de maan, Buzz Aldrin, de bekendste sportchronograaf van Omega aan de pols.

JARIG

De Nederlandse schrijver Nico Dijkshoorn (59) raasde door het leven als columnist, huisdichter in De Wereld Draait Door en vaste gast in het Radio 1-programma Nieuwe Feiten. Tot zijn moeder overleed en hij een reeks beroertes kreeg. 'Dat heeft alles scherpgesteld. Plots voelde ik spijt, over heel veel. Zo moest mijn nieuwe boek een eerbetoon aan mijn moeder worden. Kom ik erachter dat ik eigenlijk niets over haar weet.'

HET KEERPUNT

500 jaar wordt de Cubaanse hoofdstad en daarom trokken we in het zog van de Brusselse Magalie Raman, auteur van The 500 Hidden Secrets of Havana, door de stad. 'Havana staat niet stil. Ik zou hier wel duizend geheime plekken kunnen selecteren.'

REIZEN

Portugal is een van dé reisbestemmingen van 2019. Vier tips in de westelijke uithoek van Europa.

EROPUIT

Bij mooi weer worden in Vlaanderen de barbecuestellen buitengezet. Maar welke wijn past goed bij barbecue? Ziehier 12 tips.

WIJNenCO