Web weergave

Hij heeft oorlogen meegemaakt, revoluties en feesten. Deze zomer maakt het historische bomberjack zijn comeback in de modewereld.

WEEKEND UPDATE

Van whiskeystenen tot een zonnebril: acht beestig goede vaderdagcadeaus.

SHOPPING

Je kent hem van zijn 'vakwerk', maar begin vorige eeuw fietste Piet Mondriaan veelvuldig van Amsterdam naar Abcoude om er windmolens, boerderijen en knotwilgen te schilderen. Een fietstocht langs het riviertje het Gein biedt een fascinerende inkijk in zijn transitie van figuratieve naar abstracte schilderkunst.

REIZEN

Deze taart van roomkaas met lichtzure toets, die vooral populair is in Angelsaksische contreien, is een ware lekkernij. Nog fijner wordt ze met een zuiders accent. Het oorspronkelijke recept komt uit Griekenland en inspireerde ons tot een herinterpretatie van de bekende taart, met aroma's uit de Peloponnesos.

WEEKENDRECEPT

Eten uit blik sleept een kwalijke reputatie met zich mee, maar dat is niet altijd terecht. Steeds meer makers kiezen immers voor het lucht- en lichtdichte materiaal om hun producten in te verpakken. Maak plaats in de voorraadkast, want het aanbod bestaat uit meer dan tomatenblokjes.

CULINAIR