Web weergave

Volgens een studie in Chemical Research in Toxicology bevatten zonnecrèmes met de zonnefilter octocryleen sporen van benzofenon, dat volgens de Wereldgezondheidsorganisatie 'potentieel kankerverwekkend' is. Die hoeveelheid neemt na verloop van tijd toe. Voor de onderzoekers reden genoeg om een ban op de filter in cosmetica te vragen.

BEAUTY

Belg zijn, hier mogen wonen, het is voor de meeste mensen zo'n vanzelfsprekendheid dat ze er niet bij stilstaan. Esther ook niet. Tot haar vriend, de Chileense Enrique, zijn werk en daarmee zijn recht om in ons land te blijven verliest.

MAATSCHAPPIJ

Het geheim van een stralende huid - Glowy skin is in. Wereldwijd streven vrouwen van alle leeftijden naar een huid die blaakt van gezondheid en straalt van nature. Het aanbod huidverzorging en make-up dat daarbij moet helpen, boomt.

BEAUTY

Reisjournaliste Veerle Helsen schippert in tijden van corona tussen kleurcodes en bubbeladviezen. Nu de wereld stilaan opnieuw 'opengaat', kunnen we voorzichtig reisplannen maken. Deze week: drie hometels, vakantiehuizen en appartementen met hotelservice.

REIZEN

De staat New York telt meer dan 50.000 inwoners van Portugese origine. Deze diaspora inspireerde ons tot een combinatie van een oude Portugese klassieker, gebakken kip, en de populaire New Yorkse coleslaw. Op het bord krijgen we een opgefriste nostalgische bereiding die ver buiten New York gesmaakt wordt.

WEEKENDRECEPT