Web weergave

Hoe Covid-19 de toekomst van de stad verandert.

WEEKEND UPDATE

Radiopresentator Sam De Bruyn zag de afgelopen weken zijn vakantie aan zijn neus voorbijgaan. Hij zocht dan maar naar creatieve manieren om thuis een vakantiegevoel op te wekken.

WEEKEND UPDATE

Niet in staat om zelf een mondmasker te naaien? De Belgische modescene helpt je uit de nood.

WEEKEND UPDATE

Een beetje bruin zonder zon kunnen we best gebruiken nu we niet naar het strand mogen. Mousse, water, gel of crème, manieren genoeg om het leven een tintje zonniger te maken, zonder schadelijke uv-stralen.

WEEKEND UPDATE

Het onlinezoekplatform Tagline vergeleek de modeweken van dit voorjaar met die van 2019. Duurzaamheid blijkt meer dan een trend.

WEEKEND UPDATE

Adama Ndiaye (43) woont in Dakar en lanceerde er in 2002 de Dakar Fashion Week. Ze organiseert sinds 2012 een Black Fashion Week in verschillende steden en stichtte ook het Fashion Africa Channel, de eerste tv-zender over mode op het Afrikaanse continent. Haar Parijse boetiek Saargale bestaat precies een jaar.

INZICHT

Nu de maatregelen geleidelijk aan versoepelen, wordt één ding steeds duidelijker: we stappen een nieuw leven in. Wat verandert er zoal op het vlak van reizen, shoppen, eten en design? Experts leiden ons rond in een wereld die wakker lijkt geschud.

DOSSIER

Voor de modesector is 2020 zo goed als verloren: de zomercollecties liggen stof te vergaren in gesloten winkels en voor de wintercollecties is de situatie nog onduidelijk. In september worden, normaal gezien, de collecties voor de zomer van volgend jaar voorgesteld. Of dat lukt, is koffiedik kijken.

DOSSIER

De kledingwinkels storten zich dezer dagen op e-commerce en thuislevering, en op sociale media breken ze een lans voor lokaal shoppen. De modesector zet zich schrap. In twee talen. Want eendracht maakt macht.

DOSSIER

Een jaar lang door Centraal-Azië zwerven met als eindbestemming Mongolië: dat was het plan van Aurélie Wastyn en Matthias Boetens. Het zou voor het Gentse koppel het jaar van hun leven worden, tot het coronavirus hen in Turkije deed stranden.

REIZEN

Wat heeft olijfolie met wijn te maken? Meer dan je denkt. Ze komen uit dezelfde streken, want olijfbomen en wijnstokken hebben een warm klimaat nodig en gedijen goed in arme grond. Olijfolie proef je ook het best zoals wijn: uit een glas.

CULINAIR

Briochebrood is pure verwennerij. In dit recept gaat een hallucinante hoeveelheid boter waarop je in geen geval mag beknibbelen. Als we dan toch de dag starten met een zoete, zondige snee brioche, laten we er dan gewoon helemaal voor gaan. We ontfutselden dit recept aan een gerenommeerde bakkerij zodat je het thuis helemaal zelf kunt maken.

SLOW COOKING

Shishi Meriwani (36), Amsterdamse en drijvende kracht achter het spirituele feestcollectief The Gardens of Babylon. Hun Global Isolation Party's op Zoom, met dj-sets uit de hele wereld, trekken telkens meer dan tienduizend thuisfuivers.

TUSSEN DE MUREN