Web weergave

Hoe shopt de Belg zijn kleren in de toekomst? Wij vroegen het aan drie professionals.

WEEKEND UPDATE

De hype rond biker shorts gaat nog niet liggen en afgewassen ninetiesjeans maken een comeback. Dit is 2019 volgens het trendrapport van Pinterest op basis van de zoekopdrachten.

WEEKEND UPDATE

Licht uit, spot aan: België is twee nieuwe verlichtingsmerken rijker.

WEEKEND UPDATE

Tussen 2006 en 2017 was er geen label meer vooruitziend dan Hood By Air, het streetwearcollectief van de jonge ontwerper Shayne Oliver.

WEEKEND UPDATE

Lynn Wesenbeek (56) was van 1989 tot 2012 omroepster, reportagemaakster en nieuwsanker bij VTM. Ze keerde onlangs terug naar het kleine scherm op Kanaal Z. Ze richtte in 2015 de Belgische Federatie voor Robotica op en schreef met levenscoach Kris Colpaert 50 tinten wijs, met levenslessen voor vijftigplussers.

INZICHT

Gefluister, getokkel, het opvouwen van kleren, het omdraaien van krantenpagina's, er zijn mensen die van dat soort specifieke geluiden blij en rustig worden. Met honderdduizenden kijken ze naar speciaal voor hen gemaakte YouTube-filmpjes, op zoek naar fysieke tintelingen en mentale ontspanning. ASMR heet dat fenomeen, kort voor Autonomous Sensory Meridian Response.

TREND

Bekende en minder bekende mensen over die ene ervaring die hun kijk op het leven veranderde. In 2018 richtte Theo Bonne (26) samen met vier vrienden het Gentse drag-collectief House of Lux op. Daarvoor had de jonge interieurvormgever nog nooit in vrouwenkleren en make-up op een podium gestaan. Vandaag is het zijn creatieve uitlaatklep. 'Drag hielp mij om het volledige spectrum tussen man en vrouw te verkennen.'

HET KEERPUNT

Handig is het, zo'n warenhuis waar je alles, van mode tot boeken, onder één dak vindt. Maar wie trotseert de drukte nog als één muisklik volstaat om te shoppen? Binnenkort opent in Luik het eerste Europese distributiecentrum van Chinese internetreus Alibaba. Betekent dat het einde van de grote warenhuizen?

MAATSCHAPPIJ

Kan empathie een kledingstijl zijn? Natuurlijk. Dit is het moment om in warme, aaibare materialen gezellig bij elkaar te kruipen.

MODE

In het hart van Bellegem, een landelijk dorp in de rand van Kortrijk, bezoeken we de woning van architect Patrick Six. Met zijn ontwerpbureau Ensemble pakt hij uit met uitgesproken hedendaagse projecten, zelf woont hij momenteel in een oud landhuis met een eigentijdse uitstraling.

INTERIEUR

Vandaag trekt bijna niemand nog zelf bouillon. We lijken overgeleverd aan droevige blokjes, vol zout en smaakversterkers. Gelukkig maakt échte bouillon een voorzichtige comeback, met dank aan artisanale makers en trendy broth bars.

CULINAIR

Lichtere wijnen zitten in de lift. Zeker na de feestperiode komen wijnen met minder alcohol goed van pas.

WIJNenCO