Web weergave

Snipverkouden of grieperig, maar je moet onder de mensen komen? Je grauwe teint en rode neus verdoezelen doe je zo.

WEEKENDUPDATE

Deze winkels hebben nu ook hun eigen beautyproducten.

WEEKENDUPDATE

Soms kan de wereld je nog echt verrassen. Zoals wanneer Cat Person, een kortverhaal van Kristen Roupenian in The New Yorker over een niet echt goed gelopen onenightstand, viraal gaat en eindeloze discussies oplevert over goede en slechte seks. We zijn hongerig naar verhalen over seksualiteit, stelt Emily Witt in Future Sex, omdat we nog niet echt weten hoe we moeten omgaan met de seksuele vrijheid die we vandaag lijken te hebben.

RELATIES

Ze zijn met honderdduizenden in Vlaanderen, de rij-mijders: mensen die wel een rijbewijs hebben, maar de auto laten staan. Of alleen rijden als het echt niet anders kan, met klamme handjes en knikkende knieën. Hoe komen ze aan die angst, en hoe kom je ervan af?

MAATSCHAPPIJ

Soms wil je boven op een berg zitten, ver weg van alles. Draag ruiten of een trui, denk de Matterhorn erbij. En adem. Heradem.

MODE

Bratislava wordt nog niet platgelopen door toeristen. Niet zo raar, als je bedenkt dat wereldsteden Wenen en Boedapest in de buurt liggen en dus voorrang krijgen. Maar wie zin heeft in een alternatieve citytrip, is hier wel aan het juiste adres.

CITYTRIP

De Republika Srpska behoorde tot 1991 tot het voormalige Joegoslavië en is een van de twee delen van Bosnië en Herzegovina. Vier redenen om dit nog ongerepte gebied te verkennen.

EROPUIT

Kunst gaan kijken, is dat vooral ook laten blijken. Toch in het Louvre, want het Parijse museum mag zich 's werelds meest geïnstagramde museum van 2017 noemen. Met die titel troeft het net het Metropolitan Museum of Art en het MoMA af, die op plaats twee en drie eindigden.

EROPUIT

Een goede cider zou op geen enkele drankkaart mogen ontbreken. Toch blijft het drankje vooralsnog ondergewaardeerd in onze contreien. Wij gingen proeven bij de heren van Epikuro, die natuurlijke ciders importeren uit Frankrijk en Engeland en er stiekem van dromen een eigen Belgische cider te brouwen.

CULINAIR

Bij ons is het winter en slaapt de wijnstok. Maar de Zuid-Afrikanen maken zich op voor de oogst. Onder meer van hun eigen druif, de pinotage.

WIJNenCO

Lore Moerman is chef en eigenaar van Bodo, waar de gerechten even simpel als lekker zijn. In hartje Gent, in een historisch hoekhuis aan het water, mengen zich toeristen met stamgasten om oldskool gezellig te tafelen.

WEEKENDRECEPT

Moe? Opgeblazen? Een kater? In Tonic, het boek van de Londense Tanita de Ruijt, vind je voor elke kwaal een natuurlijk elixer dat je een boost geeft. Tanita brouwt zelf voor veel Londense cafés en winkels gezondheidstonics vol gember, kurkuma en zwarte peper. Wij kregen haar recept voor een love potion die je geluksgevoel opkrikt.

SMAAKMAKERS