Knack Weekend nr. 19 | 9 mei 2018

Web weergave

Beeldhouwkunst

Alle aandacht naar de bloemen in de vaas? Dat is verleden tijd in deze sculptuurvaas. Architecte Rula Yaghmour maakt interieurobjecten van massieve blokken die uit unieke combinaties van steen, tegels en marmers bestaan. Vandaar de naam kutleh, dat massa of blok betekent in het Arabisch.

WEEKEND UPDATE

Reis rond de living

Altijd in vakantiestemming? Het kan: de sfeer van de Zweedse boshut of de broeierige kleurenmix van Marrakesh haal je in huis zonder vliegticket.

SHOPPING

Villa Vindikleuk: pakketboothuis in een eigentijds jasje

In Sint-Denijs-Westrem werd een huis uit 1935 gerenoveerd door een Belgisch dreamteam. Toen de keuken op de Instagrampagina van de Amerikaanse Elle Decor belandde, kreeg ze 39.000 hartjes. Het geheim achter deze geslaagde renovatie? Een goed buikgevoel en een neus voor vakwerk.

ARCHITECTUUR

#Archiporn: architectuurtoerisme op Instagram

Instagram als reisbureau: architectuurtoeristen bewegen hemel en aarde voor een foto van hun favoriete iconische gebouw. Volg hen en je weet welke architectuuriconen dringend op je bucketlist moeten.

REIZEN

Bea b&b

De Knokse B&B van interieurontwerpster Bea Mombaers is een brutalistische designparel waar mensen van overal ter wereld naartoe komen.

EROPUIT

Zalig aan zee

Mooie vakantiehuizen voor grote groepen zijn niet dik gezaaid, maar wij hebben er gevonden.

EROPUIT