Knack Weekend

Web weergave

Al voor de vijfde keer doet het Antwerp Art Weekend je de kunstscene van de stad ontdekken. Projectmanager Benny Van den Meulengracht-Vrancx dook in het ruime aanbod op zoek naar 3 must visits.

WEEKEND UPDATE DECO EDITIE

Rode kinderlaarzen in de gang. Vlaggetjes in de tuin. Soms kunnen simpele voorwerpen ons simpelweg blij maken. "De wereld om ons heen kan ons helpen om een gelukkiger, vrolijker en gezonder leven te leiden", vindt designer Ingrid Fetell Lee.

PSYCHO

Het Zuid-Franse Arles wordt stilaan een volwaardig alternatief voor het beroemde Marseille. Je vindt er Provençaalse smaken op het bord, een boekwinkel die naar sauna ruikt en poëtisch licht in de straten. Plus een controversieel nieuw gebouw van Frank Gehry dat nooit lijkt open te gaan.

CITYTRIP

Eind jaren 50 ontwierp architect Lucien Engels zijn eigen woning in Elewijt: een zwevende doos in glas en beton. Vandaag is de modernistische woning beschermd als monument en werd ze minutieus gerenoveerd door de nieuwe bewoners, Simon Mason en Els Van Dam. Een verhaal van bloed, zweet en kosten.

INTERIEUR II