Web weergave

In 2020 won Marie Martens nog de Knack Weekend Award voor haar afstudeercollectie Swans, vandaag gaat ze in zee met handtassenmerk Kaai. Het is de eerste samenwerking die Helga Meersmans en Ine Verhaert (Kaai) met CollabStudio91 op poten zetten. De bedoeling van dat project? Vrouwelijk talent promoten.

WEEKEND UPDATE

Roze goud, oftewel roségoud, is net als de wijn: zomers en elegant. Een heerlijke verwennerij.

WEEKEND UPDATE

Niet meer zwijgen over de noden van de eventsector in deze coronacrisis: dat is de ambitie van Sound of Silence, de actiegroep die Katrien Vermeire (36) vorige zomer mee oprichtte. Tegelijk leidt ze samen met haar man Nico Lameire het audiovisuele bedrijf John & Jane in Ruiselede.

INZICHT

Op 9 mei is het Moederdag. Vieren voelt anders dan in vroegere jaren, maar haar verwennen is gelukkig niet verboden.

SHOPPING

Het korset is terug van weggeweest. De trend kwam er echter niet plots en niet zomaar: het belemmerende bovenstuk doorliep evenveel modecycli als feministische golven en ondersteunt vandaag... de vrijgevochten vrouw.

MODE

Van zijn creatie in 1921 tot vandaag: al honderd jaar blijft het succes van het bekendste Chanel-parfum onverminderd. 'Schatbewaarder' en huisparfumeur Olivier Polge wordt nu uitgedaagd om N°5 tegelijk te behouden én te updaten. Op naar de volgende honderd jaar. Met de zegen van Marilyn Monroe.

BEAUTY

Fregola - of 'fregula' zoals ze in de streek van Cagliari zeggen - is een wat aparte Italiaanse pastasoort op basis van harde tarwe en water. Het heeft een ongewone vorm, tussen bolvormig en vierkant, en leunt aan bij het griesmeel dat wordt gebruikt voor couscous. Deze Sardische specialiteit leent zich tot allerlei speelse gerechten, zoals deze frisse fregola ter ere van de lente.

WEEKENDRECEPT

We serveren je de lekkerste nieuwigheden en trends.Deze week: het mooiste cadeau dat je een moeder kunt geven? Tijd samen met haar kroost, en dat zonder dat zij iets hoeft te organiseren. In de huidige coronatoestand wordt dat algauw een moederdagbrunch in picknickvorm.

CULINAIR