Knack Weekend

cover Knack Weekend

Lees nr. 18 | 2 mei 2018

Web weergave

De nieuwe generatie cleansers reinigt grondig, maar met respect voor je huidbarrière. Geen trekkerig gevoel, wél een schone huid, wat je huidtype ook is.

WEEKEND UPDATE

's Werelds eerste polshorloge werd opgefrist met een gestroomlijnde look en snel verwisselbare polsbanden. Wat moet je weten over de Santos de Cartier?

WEEKEND UPDATE

WEEKEND UPDATE

Vijftig jaar na de protesten van mei '68 engageren dromers en activisten zich nog altijd voor een betere wereld. De jongeren van vandaag doen dat niet alleen op straat, maar ook op blogs en sociale media, via podcasts en websites of tijdens een poetryslam. Knack Weekend zet zeven jonge activisten in de kijker.

MAATSCHAPPIJ

Statementjuwelen in felle kleuren zorgen voor het leven in dit schitterend stilleven.

MODE

Wie duizenden kilometers reist om werk van Arne Jacobsen, Alvar Aalto, Le Corbusier, Oscar Niemeyer of Richard Neutra te zien, moet ook eens dichterbij op ontdekkingstocht: Turnhout was ooit het mekka van de vernieuwende architectuur.

ARCHITECTUURWANDELING

Het Parijse culinair bureau Fulgurances tart graag de regels van de gastronomie. In een tijd waarin chefs supersterren worden, nodigen zij de souschefs uit om in het voetlicht te treden. En met L'Adresse hebben ze een restaurant zonder chef. Of beter: een restaurant met een overvloed aan chefs.

CULINAIR

Alcoholvrije bieren hebben geen beste reputatie. Dat ze vaak niet te drinken waren, hielp niet. Maar nu almaar meer mensen opteren om hun alcoholverbruik te temperen en nu kleine brouwerijen ook experimenteren met bieren zonder alcohol (of met een laag percentage) zou dat weleens kunnen veranderen. Wij zochten de drie beste alcoholvrije craftbieren.

SMAAKMAKERS

Nu het saladeseizoen is begonnen, zorgt de juiste dressing ervoor dat een salade geen gezonde opoffering wordt, maar gewoon een heerlijke lunch. Wees zeker niet te sober: gebruik niet alleen groene blaadjes, maar maak een echt vullende maaltijdsalade met gekookte granen, verse kaas en krokante zaadjes of geroosterde noten. Een beetje zilt groen zoals lamsoor of zeekraal geeft een salade ook veel pep. Hierbij ons favoriete receptje voor een verrassende dressing die je in een handomdraai maakt.

SMAAKMAKERS