Web weergave

Virginie Morobé is schoenenontwerpster. Ze legt thuis de laatste hand aan de lente-zomercollectie 2021 van haar label Morobé. Hoe houdt zij de quarantaine vol?

WEEKEND UPDATE

De Brusselse sterrenchef Pascal Devalkeneer (54) ging op zijn negentiende in de leer bij Pierrot Van Hauwermeiren. Nadien volgden onder meer Scholteshof van Roger Souvereyns en de Osteria del Vecchio Ponte in Milaan. Zijn Chalet de la Forêt in Ukkel bestaat nu twintig jaar.

INZICHT

Eenzaamheid heeft niet per se iets te maken met alleen zijn, weet sociologe Leen Heylen, het is veel complexer dan dat. Wij laten zes mensen aan het woord over waar zij mee worstelen, en vroegen aan drie fotografen om een beeld uit hun archief te kiezen dat het idee van eenzaamheid uitdrukt.

PSYCHOLOGIE

Clean beauty hanteert nóg striktere normen dan de Europese wetgeving. Het dwingt de cosmetica-industrie om te schaven aan haar formules en daar in alle transparantie over te communiceren. Vriendelijk zijn voor huid én milieu, daar draait het allemaal om.

BEAUTY

Sinds Parijs in lockdown leeft, geldt de 1-1-1-regel: Parijzenaars mogen 1 keer per dag 1 uur wandelen, in een straal van 1 kilometer rond hun woning. Ja, dat is soms frustrerend. Maar, zo ontdekte onze reporter, je ziet de wereld ook eens vanuit een ander perspectief.

REIZEN

Zelf ravioli maken was iets wat ik mezelf niet zag doen. Maar plots is er weinig ander tijdverdrijf dan rommelen in de keuken. Voor je het weet, haal je die vier jaar oude, maar nog ongebruikte pastamachine uit de kast.

SLOW COOKING

Eén horeca-adres blijft er over: Uw Kot. Een selectie uit het culinaire aanbod aldaar, van spijs en drank tot kookles.

SMAAKMAKERS

Nu iedereen in zijn kot blijft, gaan wij kijken wat mensen zoal doen om het daar draaglijker te maken, voor zichzelf en voor anderen. Deze week: Felice Miluzzi (39) van restaurant Rossi in Leuven, in 2018 de beste Italiaanse chef van het land volgens Gault Millau. Samen met zijn vrouw Yue Gu post hij kookvideo's die zelfs de meest vastgeroeste amateurs opnieuw achter het fornuis krijgen.

TUSSEN DE MUREN