Web weergave

Designers Muller Van Severen zagen hun expo in Villa Cavrois - in het kader van Lille Metropole 2020, World Design Capital - uitgesteld worden tot deze zomer. Waarmee vullen zij hun tijdelijk gepauzeerde agenda?

WEEKEND UPDATE

2020 moest voor verschillende designmerken en ontwerpen een feestelijk jubileumjaar worden. Ze verdienen het dan ook om alsnog in de bloemetjes gezet te worden. Die drie kussen volgen later wel.

WEEKEND UPDATE

In tijden waarin we afstand moeten houden van elkaar, zoeken veel mensen toenadering tot hun buren, van hulp bij de boodschappen tot een aperitief over het tuinmuurtje. Maar burenliefde is niet nieuw. 'Het is aangenamer wonen op plekken waar je je thuis voelt.'

MAATSCHAPPIJ

Modemerken flirten al jaren met de designwereld. Naast kleding brengen ze ook interieurcollecties uit. Sommigen kiezen resoluut voor hun nieuwe liefde: deze ontwerpers trokken de deur van de mode achter zich dicht om opnieuw te beginnen in de interieursector.

DESIGN

In het Frans bestaat er een mooie naam voor: papier peints panoramiques. In tegenstelling tot gewoon behangpapier hebben ze geen smalle 'banen' met repetitief patroon, maar tonen ze kamerbrede taferelen, sprookjes of bosverhalen.

INTERIEUR

Neem een stel kunstenaars. Gun ze alle vrijheid in een woning, laat hun creativiteit een paar maanden borrelen en bruisen, en je hebt geen interieur maar een installatie. Zo leven Matthieu Ronsse en Louise Delanghe. 'Op een bepaald moment is je werk volbracht, dan is het weer tijd om te verhuizen.'

INTERIEUR 1

Rustpunten en mid-century elementen versterken het decor van een minimaal gerenoveerde, maar maximaal opgewaardeerde bungalow vlak bij de Dijle. Een huis waarin een quarantaine geen opgave is: welkom in de oase van rust van Katrien en Olivier.

INTERIEUR 3

Nu iedereen in zijn kot blijft, gaan wij kijken wat mensen zoal doen om het daar draaglijker te maken, voor zichzelf en voor anderen. Deze week: Maartje Swillen (33), een toegewijde boekhandelaar die elke dag online voorleest, zowel aan haar jongste als aan haar volwassen klanten.

TUSSEN DE MUREN