Web weergave

Vanaf eind deze maand kun je bij Xandres ook sportkledij kopen. De look - een legging en sporttop - is een samenwerking met Camille Liebaert, leading lady van het Belgische sportmerk RectoVerso.

WEEKEND UPDATE

De wachtlijsten voor personen die professionele begeleiding wensen bij hun genderidentiteit worden steeds langer. Bij het Genderteam van het UZ Gent wacht je maar liefst twee jaar. Dat is zwaar voor jongeren die door hun puberteit gaan. ''s Morgens denk ik: weer een dag waarop ik niet kan zijn wie ik ben.'

PORTRETTEN

Wanneer leerde je voor het laatst iets nieuws? Denk: skateboarden, hoe je een slipsteek knoopt of mondharmonica spelen. Beginner zijn we nog maar zelden eenmaal de 20 voorbij. Doodjammer, vindt Tom Vanderbilt, auteur van Beginners, een leven lang leren.

INTERVIEW

Op vraag van Louis Vuitton goot tekenaar Ever Meulen zijn liefde voor Brussel op papier. Een stadsportret, en tegelijk een soort liefdesbrief, in 120 tekeningen, met eindeloze trappen, duizelingwekkende vergezichten, metrostation Sint-Guido, Villa Empain... 'Ik probeer tekeningen te maken die verrassen, ook als het gaat om een gebouw dat iedereen kent, zoals het Atomium.'

INTERVIEW

Zin in een zondagse rosbief vol Zuid-Franse zon? Dit recept, geïnspireerd op de Provençaalse keuken, is geknipt voor de lente. Een mooi samenspel van aarde en zee, met een glansrol voor het rundvlees.

WEEKENDRECEPT