Knack Weekend

cover Knack Weekend

Lees nr. 14 | 4 april 2018

Web weergave

Ambachten, lokale technieken en materialen zijn absoluut hip.

WEEKENDUPDATE

WEEKENDUPDATE

Op de begraafplaats Dieweg in Ukkel spelen de grafmonumenten nog maar een bijrol. Bomen, wilde planten, vogels, insecten en vossen hebben de rustplaats ingepalmd en omgetoverd tot een oase.

TUINEN

Rukwinden en regenbuien of een verzengende hitte: een klassieke trenchcoat doet je altijd in stijl wegduiken.

MODE

Met ferme hand regeerde maarschalk Tito ruim drie decennia over Joegoslavië. Voor een van zijn zes deelrepublieken had hij een zwak: Montenegro. Zijn erfenis is er nog altijd tastbaar. Onze reporter reist door het minuscule Balkanland in het voetspoor van de partizanenleider.

REIZEN

Het bloesemseizoen in Haspengouw begint bijna. Om optimaal van de buitenlucht te genieten, selecteerden we drie B&B's met een zalige tuin, restaurants met een fijn terras en originele manieren om rond te toeren.

EROPUIT

Het meest invloedrijke restaurant ter wereld heruitvinden? René Redzepi is erin geslaagd. En zijn personeel was nog nooit zo gelukkig. 'Ik heb me voorgenomen om van Noma de beste werkplek ter wereld te maken.'

CULINAIR

Argentinië wordt als wijnland tot de Nieuwe Wereld gerekend. Nieuw? Eigenlijk gaat de wijncultuur er terug tot de zestiende eeuw.

WIJNenCO