Web weergave

Het chirurgisch masker is nu al het accessoire van 2020. Toon een foto van een mens met lapje over mond en neus, en iedereen weet waarover het gaat. In de mode zorgde het mondmasker al vaker voor inspiratie. Een kort overzicht.

MODE

Ze heeft haar eigen programma op Radio 1, maar daarnaast baat Annelies Moons ook de Antwerpse Buchbar uit. Deze drie boeken zijn volgens haar de uitgelezen titels om nu in huis te halen.

MODE

Dezer dagen wassen we onze handen nog vaker dan gewoonlijk. Ze kunnen dus wat extra zorg gebruiken: hydrateren is de boodschap, en liefst na elke wasbeurt.

BEAUTY

Culinaire roadtrip door de Serengeti A Taste of Tanzania is het fotografisch-culinair verslag van een roadtrip door Tanzania. Het resultaat van een bromance tussen een fotograaf en een chef. Onze redactrice reisde - nog voor er sprake was van corona - het boek achterna.

REIZEN

Reizen in coronatijden: onze redactie verzamelt de beste online-initiatieven. In 2020 wordt de 250ste verjaardag van Beethoven gevierd. Zijn geboortestad Bonn had een groot feestjaar gepland, en ook in Wenen, waar de componist overleed, stonden de bubbels klaar. In een mum van tijd bedachten beide steden een plan B.

GEWOONWEG

Steeds meer chefs hebben hun eigen moestuin. Vers van het veld betekent immers smaak, en met dat aanbod aan verse groenten, fruit en kruiden leggen ze de basis voor hun gerechten. Magie op het bord, uit eigen tuin.

CULINAIR

De coronacrisis stelt ons voedselsysteem stevig op proef. De supermarktrekken zijn leeg terwijl lokale boeren met overschotten zitten. Kleinschalige landbouwers en voedselproducenten zijn een essentieel deel van een duurzaam en veerkrachtige voedselvoorziening én ze maken ook gewoon heerlijke producten. Laten we daarom zéker in tijden van crisis deze culinaire helden ondersteunen.

ADRESSEN

Met alle quinoagekte zouden we haast vergeten dat de aardappel ook een gezonde bron van koolhydraten is. Hoog tijd om deze klassieker opnieuw wat elan te geven en wie weet zelfs sexy te maken. Horen we daar fluisteren dat 2020 het jaar is waarin de aardappel zijn comeback maakt? Hieronder wat je weten moet om alles uit je aardappel te halen.

SMAAKMAKERS