Web weergave

Een kind op de wereld zetten is heftig. Doe daar nog een pandemie bij en je krijgt het verhaal van tienduizenden moeders die in 2020 bevallen zijn. Zoals journalist Lien Lammar. Drie weken voor de geboorte van haar zoon Rik ging het land in lockdown. Terugblik op een jaar pril moederschap in coronatijden.

MAATSCHAPPIJ

Nogal wat mensen hebben het afgelopen jaar de hele tijd thuis gewerkt, en zelfs wie dat niet doet, krijgt vandaag te maken met zoomcalls, overvolle mailboxen en sputterende to-dolijstjes. Drie deskundigen geven tips over hoe je productief blijft in de digitale jobjungle.

MAATSCHAPPIJ

Wil je goeddoen voor de aarde? Eet dan vaker plantaardig. Na drie kookboeken waarin ze lezers met kleurrijke en smakelijke recepten verleidde tot het eten van minder vlees en vis, schrijft vegetarische chef Anna Jones in Eén pan, plaat, planeet voor het eerst expliciet over de invloed van plantaardig eten op de planeet. 'Eten is een makkelijke en snelle manier om een positieve impact te hebben.'

CULINAIR

Hoe haal je het maximum uit het vlees van tonijn? Dit recept speelt met een waaier van contrasten: warm-koud, neutraal-pikant, zacht-knapperig. Het resultaat is een gerecht dat de smaakpapillen niet onberoerd laat. De krokante sjalotjes maken het verschil en tillen het geheel naar een hoger niveau.

WEEKENDRECEPT