Web weergave

Horloges die een stevige lentewandeling verdragen.

WEEKEND UPDATE

Beautyapps worden almaar slimmer. Met de eerste generatie kon je virtueel make-up en haarkleuren uittesten, de nieuwkomers zijn in staat om diagnoses te stellen en gepersonaliseerd advies te geven. Internationaal groeit het aanbod exponentieel, maar ook in België zijn er al enkele aanraders.

WEEKEND UPDATE

Samen naar de voetbaltraining of een avond doorzakken op café: volgens het clichébeeld hebben mannen niet veel meer nodig om hun kameraadschap levend te houden. Klopt het dat mannen onderling minder hechte vriendschappen hebben dan vrouwen?

MAATSCHAPPIJ

We zitten allemaal nog aan onze laptops gekluisterd, en een pak chips spreekt meer tot de verbeelding dan een confectiepak. Dus opteert de mannenmode komende zomer voor vrolijke kleuren, pyjama's binnen en buiten, en oversized van alles.

TRENDS LENTE-ZOMER 2021

Vliegen de nieuwe mannencollecties straks de deur uit? Snakken we naar iets nieuws, of zijn we alles welbeschouwd tevreden in onze joggingbroek? Voor de eigenaars van modeboetieks wordt het deze zomer bang afwachten.

TRENDS LENTE-ZOMER 2021

Maanden binnen zitten doet ons lichaam verlangen naar beweging. Naar vrijheid. Danser Conor Walmsley van het Nederlandse Nationale Ballet laat ons zien hoe.

MODE

De digitale nerd bleef lang gewoon de slimmerd van de klas. Een paar lockdowns later moet de modewereld vanuit haar isolement toegeven dat artificiële intelligentie ook een creatief hulpje kan zijn.

MODE

Het pied-à-terre van Luc Clément, galerist en voormalige Superdry-topman, vormt een podium voor zijn talrijke interesses. Van hedendaagse fotografie en tribale kunst uit Afrika en Oceanië tot Europees antiek of Koreaanse Dansaekhwa. 'Om een verhaal te creëren heb je tijd nodig.'

INTERIEUR

De hobbykok kruidde zijn extra thuistijd het voorbije jaar met meer kookexperimenten en kreeg daardoor grotere culinaire ambities. De keukensector speelt hier handig op in en komt met fijne hightech ontwikkelingen. Een overzicht van de zes opvallendste keukentrends.

DESIGN

Groene kool is een typische wintergroente die vaak wordt geassocieerd met saaie familiemaaltijden. Dat cliché wordt hier naar de prullenmand verwezen, ook wel door de chorizo, die dit gerecht naar een hoger niveau tilt. Zo verovert het een plaats in de top 10 van de zondagse familiegerechten. Te combineren met een fruitige beaujolais.

WEEKENDRECEPT

We serveren je de lekkerste nieuwigheden en trends.Deze week: te ontdekken starters die in de pandemie een voedingsbodem zagen voor hun smakelijke zaak.

CULINAIR