Knack Weekend nr. 01 | 3 januari 2018

Web weergave

Stevig in je schoenen

Bella Hadid en Zoë Kravitz maken momenteel de Hollywood Hills onveilig met hun 'bergbottines'. Ook om? Keuze genoeg: van oldskool Timberlands tot gesofisticeerde designerboots.

WEEKENDUPDATE

KORT

WEEKENDUPDATE

Katerkuur voor je huid

Je huid verraadt een recent dieet van kerstbuche, champagne en kroketten? Gun haar een detoxkuur.

WEEKENDUPDATE

8 trends van 2018: van taart mét suiker tot vaders plunje

Zelfvoorzienende dorpen, grotkantoren en borstels die gezien mogen worden: 2018 brengt weer een hoop nieuws. En voor vaders wordt het alvast een topjaar: die zondagse met-de-kinderen-naar-de-speeltuin-plunje is helemaal hip.

SAMENLEVING

Filantropie: wat drijft wereldverbeteraars?

Een ernstig ziek kind, de dood van een naaste of de confrontatie met sociaal onrecht, het zijn ervaringen die er diep inhakken. Bij sommige betrokkenen wordt het leed de motor om zich actief in te zetten en anderen te helpen.

MAATSCHAPPIJ

De kunst van het leren

Catherine richtte The Art Of Giving Foundation op, waarmee ze geld inzamelt voor Teach for Belgium en Kras Jeugdwerk.

MAATSCHAPPIJ

Ongewone gezichten

Jet Vermeylen-Nuyts is de bezielster van Vaga. De beginperiode was ontmoedigend. 'We hoorden veel mensen denken: 'Dat zijn een paar madammekes met veel tijd. Die zullen er wel vanzelf genoeg van krijgen.'

MAATSCHAPPIJ

De zee is geen zwembad

Na de dood van haar jongste zoon richtte Caroline Safe Coastal Tourism op. "Zwemmen in zee kan levensgevaarlijk zijn."

MAATSCHAPPIJ

Vooruit na een ongeval

Bij een zwaar busongeluk in Egypte raakte het hele gezin Filliers gewond, vader Jan overleed ter plaatse. Het Fonds Jan Filliers reikt beurzen uit om slachtoffers van een ongeval te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling. Het gaat steeds om concrete, persoonlijke projecten.

MAATSCHAPPIJ

Reistips van een globetrotter

Rudi Rotthier is journalist en reisschrijver, hij reisde al naar bijna alle landen in de wereld en trekt momenteel door de Verenigde Staten.

EROPUIT

Chef Jean-Pierre Bruneau: 'Klanten willen trucjes waar wij niet aan meedoen'

Eind deze maand trekt chef Jean-Pierre Bruneau de deuren van zijn gerenommeerde restaurant Bruneau in Ganshoren achter zich dicht. De 74-jarige chef wil van zijn pensioen genieten: al zestig jaar roert hij in de potten, waarvan 42 achter het fornuis in zijn eigen sterrenrestaurant. Afscheid van een icoon.

CULINAIR

Kommen eten

Of je nu een paar minuten hebt om de ochtendrush te doorworstelen of iets nieuws wilt proberen, de kom is een eenvoudige manier om een complete maaltijd op te dienen. Deze ontbijtkommen zijn vitaminebommen.

CULINAIR

SALIESPRITZ

Combineer verwarmende gember en kruidige salie met een droge schuimwijn voor een perfecte winterse cocktail.

SMAAKMAKERS