Knack Weekend Black

Web weergave

Er waren door het coronavirus opvallend minder klassieke defilés. 80 tegenover 248 vorig seizoen. Een overzicht van de modeweken in cijfers.

WEEKEND UPDATE

Op de catwalk lijkt het soms alsof het leven nog steeds maskerloos verloopt: overal stelen mooi opgemaakte lippen de show. Het kan alleen maar inspireren. Want ook al blijft opvallende oogmake-up een absolute - jawel - eyecatcher, een mooie glimlach stemt ons hoopvol.

WEEKEND UPDATE

The show must go on, weliswaar zonder publiek. Wij volgden de presentaties en defilés digitaal en spotten deze zeven trends voor de lente-zomer.

MODE

Sloganshirts, crop tops en luxe joggingbroeken. De it-items van het seizoen combineren sportswear met een vleugje vintage en een pak persoonlijkheid.

MODE

Eén maat volstaat, vinden Ester Manas en Balthazar Delepierre, het koppel achter Ester Manas. Het jonge Belgische merk werd genomineerd voor zowat alle belangrijke modeprijzen en staat voor een internationale doorbraak. Toch had niet iedereen er meteen vertrouwen in. 'De vraag die altijd terugkwam was: gaat het wel mooi zijn?'

INTERVIEW

Een blanco blad. Een voorzichtig nieuw begin. En het gevoel van hoop dat overheerst.

MODE

Duurzame werkomstandigheden, inclusiviteit op de werkvloer, digitale dienstverlening. Ook de modesector moet mee met de uitdagingen waar bedrijven vandaag voor staan. Wie niet weet waar te beginnen, kan gelukkig een expert raadplegen. Drie nieuwe consultancybureaus stellen zich voor.

REPORTAGE