Knack Weekend Black

Web weergave

Ze liep in september maar liefst 29 defilés voor onder meer Dries Van Noten, Chanel en Dior. De Gentse Chaikra Shanti Maximus (20), in het buitenland kortweg Chai, is niet meer van de catwalks weg te slaan. Nu siert ze ook de cover van dit nummer.

WEEKEND UPDATE

Op de catwalk was het duidelijk te zien: make-up wordt weer gedurfder. Backstage lieten de visagisten hun creativiteit de vrije loop: gloss wint het van mat, kleuren knallen en wenkbrauwen worden dwarsliggers. Dat alles overgoten met een laagje glitter.

WEEKEND UPDATE

Jacquemus is de populairste Franse ontwerper van het moment, half dichter en half commerçant. Een portret van een man met een brandende ambitie, die op zijn zevende zijn eerste kledingstuk maakte. 'Ik vertel verhalen. Zonder verhaal heb je gewoon kleren.'

PORTRET

Marine Serres voorjaarscollectie kreeg de titel Marée noire mee, oftewel 'olievlek', want milieurampen houden haar erg bezig en liggen aan de basis van een "project van lange adem", waarin ze regenerated stukken verwerkt.

DOSSIER

Zien en gezien worden. Paraderen op openbare plaatsen. Met een sterk silhouet is de straat van jou.

MODE

Steeds meer shopuitbaters belonen hun klanten met een unieke winkelervaring, die alle voordelen van e-shoppen moet overtreffen. Van verrassende expo's en een uitleenservice tot Franse taallessen en een fancy etentje na het shoppen: in deze boetieks vind je meer dan een nieuwe outfit.

SHOPPEN