Web weergave

Een feestje op gang trekken in je eigen living? Met deze apps haal je de nachtclub in huis.

WEEKENDUPDATE

De genderneutrale trend dringt ook door tot de feestmode. Steeds meer vrouwen verruilen het zwarte jurkje voor een stijlvol broekpak. De details maken het verschil.

WEEKENDUPDATE

Glühwein heeft een imagoprobleem. Het idee van een lauw glas kant-en-klare kruidenwijn doet menige maag keren. Toch verdient deze warme winterse cocktail nog een kans: van deze culinair verantwoorde versie ga je lekker gloeien.

WEEKENDUPDATE

Oesterpuristen fronsen collectief de wenkbrauwen: zij zweren bij een kneepje citroen en wat peper van de molen. Maar met deze tips eet je het eindejaarshapje drie keer helemaal anders.

WEEKENDUPDATE

Doe ons maar de moderne versies van jullie geschenkjes, Caspar, Balthasar en Melchior.

WEEKENDUPDATE

Je wilt wel kerstshoppen in Londen, maar zonder de chaos en jingle bells die momenteel het stadscentrum overspoelen? Achter St Pancras Station opende zopas Coal Drops Yard: een nieuwe shop- en eetbuurt in een voormalige opslagplaats voor steenkool.

WEEKENDUPDATE

Drie professionals delen hun tips voor het eindejaar. Voor zij die door de kerstbomen het bos niet meer zien.

WEEKENDUPDATE

Drie perfecte geschenken voor keukenpieten.

WEEKENDUPDATE

Kok Roger Souvereyns wordt op 2 december tachtig. Die week verschijnt ook het boek Roger & Ik, waarin chefs en sommeliers terugblikken op hun band met de voormalige chef van het Hasseltse Scholteshof. Souvereyns houdt nu een luxueuze table d'amis bij hem thuis in Kalmthout.

INZICHT

Acht mensen die dit jaar iets bijzonders meemaakten, ontmoeten en interviewen elkaar. Vier duo's duiken in de diepte over werk, leven en waarom 2018 niet licht vergeten zal worden.

PORTRETTEN

Het feest is niet compleet zonder dat ene gerecht dat al jaren zo, en niet anders, wordt klaargemaakt en van generatie op generatie wordt doorgegeven, op basis van een handgeschreven recept van oma of een geheim ingrediënt van tante. Vier hobbykoks geven hun gekoesterde familiegeheim prijs.

CULINAIR

Dampende glühwein, knetterende haardvuren en meezingen met Mariah Carey. Gezellig, maar het hoeft ook geen maanden te duren. En toch zijn er mensen die zo dol zijn op kerst dat ze er in februari al mee bezig zijn. Jurgen, Vera, Harald en Tineke vertellen over hun liefde voor de mooiste tijd van het jaar.

FENOMEEN

Het feest is gefeest, de laatste flessen zijn soldaat gemaakt. Late vogels liggen er uitgeteld bij. Glittermode bij gedoofd licht.

MODE

Voor één keer doen we aan hokjesdenken en verzamelden we de beste cadeaus voor vijf archetypes van levensgenieters. Met plezier.

SHOPPING

Klassieke gerechten ontrafelen en weer samenstellen tot een nieuw geheel. Daar is chef Tim Meuleneire van hotel-restaurant Franq in Antwerpen, vers bekroond met een Michelinster, een krak in. Voor ons werkte hij een feestmenu uit, met respect voor de traditie, maar toch helemaal anders.

CULINAIR

De eindejaarsfeesten naderen met rasse schreden en dus rijst ook die vervelende jaarlijks terugkerende vraag: wat is het plan? Een onvermijdelijke gourmet? Een overvolle kroeg? Een teleurstellend vuurwerk? Hoeft niet. Ziehier vijf interessante ontsnappingsroutes.

REIZEN