Web weergave

Meer dan 40 procent van de Belgen begint liefst op tijd aan zijn cadeaujacht. Onze kerstinkopen in cijfers.

WEEKEND UPDATE

Vergeet die sokken. Dankzij deze vijf pop-ups haal je de leukste hebbedingen in huis.

WEEKEND UPDATE

Op zoek naar een cadeau voor een reiziger of zin om de feesten te ontvluchten? Drie tips.

WEEKEND UPDATE

Geen held in smalltalk? Iris Posthouwer, auteur van Smalltalk Survival, geeft handige tips voor de nakende kerst- en nieuwjaarsrecepties.

WEEKEND UPDATE

Recensent Barbara Serulus proefde 30 ovenhapjes uit het supermarktassortiment om je te behoeden voor miskopen. Een verbrande tong nam ze daarbij voor lief. Vijf hapjes stegen boven de massa uit. Zet de oven alvast op 180°C.

WEEKEND UPDATE

Op 21 november werden voor de derde keer de Belgian Fashion Awards uitgereikt. Een internationale jury van experts bekroonde de Belgische ontwerpers, professionals en merken die dit jaar het verschil maakten. Tromgeroffel...

MODE

Bart Lapere, Dominique Rocour, Eve Delperdange, Maria Ossaba, Quinten Mestdagh, Samuel Quertinmont en Thurel Thonet.

MODE

Waarom wachten tot de feesten om pailletten of glitter te dragen? Combineer ze met jeans en een sweater en een doordeweekse dag krijgt een gouden rand.

MODE

Van een gewoon etentje een geweldig etentje maken is een kunst. Wat serveer je als aperitief, hoe vermijd je keukenstress, hoe entertain je je gasten en is een bloemstuk op tafel hot or not? Vier experts vertellen hoe je de chemie precies goed krijgt voor een topavond.

REPORTAGE

Niets zo hartverwarmend als een kaartje in de bus vinden, aan de vooravond van een nieuw jaar, met handgeschreven wensen die verder gaan dan 'prettige feesten en een goede gezondheid'. Tien mensen die goed zijn met taal delen ter inspiratie wat zij op hun kerstkaart zullen zetten.

EINDEJAARSWENSEN

Er zijn andere manieren om het ho-ho-hoogst gezellig te maken dan een treurige kerstman aan de gevel hangen. Vier interieurontwerpers leggen uit hoe zij het huis aankleden zonder elke stijlregel aan hun laars te lappen. 'Saaiheid en angst lees je meteen af van een kerstboom.'

INTERIEUR

Vrede op aarde aan alle vegetariërs en gourmands van goeie wil. We kiezen dit jaar voor een vegetarisch menu waarin bij elk recept een suggestie wordt gegeven om er een beetje vlees bij te serveren voor wie dat niet missen kan. Geen exotische ingrediënten, geen onnodige stress, gewoon gezellig.

CULINAIR