Knack Weekend Black nr. 47 | 22 november 2017

Web weergave

WEEKEND.BE

Altijd en overal van Knack Weekend genieten? Lees het laatste lifestylenieuws op WEEKEND.BE

WEEKEND.BE

3X MOOI

Drie nieuwe adresjes om in alle schoonheid van thuis te komen.

WEEKENDUPDATE

Papier hier

Schrijf nog eens een brief. Of noteer een goed idee in een boekje.

WEEKENDUPDATE

Van de partij

Geef klassiek (en duurzaam) zwart een feestelijke upgrade met wat glitter en glamour.

WEEKENDUPDATE

Winterproof lippen

Met de gure herfstwind en de eerste koude duiken ook droge lippen op. Die ruil je in drie stappen voor een gladde, goed gehydrateerde mond.

WEEKENDUPDATE

Nafi Thiam

Meerkampster Nafi Thiam behaalde niet alleen edelmetaal op de zevenkamp in Rio vorig jaar, ze mocht ook een juwelencollectie ontwerpen voor Diamanti Per Tutti. Het werd een mix van speels en klassiek.

WEEKENDUPDATE

BELGIAN FASHION AWARDS

Op 16 november werden de eerste Belgian Fashion Awards uitgereikt in Antwerpen. De Awards zijn een nationaal initiatief van Flanders DC, Brussels Fashion and Design Platform en Knack/Le Vif Weekend. Deze zeven Belgische ontwerpers en merken gingen met de prijzen lopen.

MODE

UITPAKKEN!

Deze cadeaus zijn bijna te mooi om in te pakken. Vooral als ze zo perfect bij de feesttafel kleuren.

SHOPPING

OPLICHTERS

Er is meer dan goud en zilver dat glanst. Ook kleuren als roze, groen en paars kunnen oogverblindend zijn.

MODE

uit een doosje

Wil je stralen met de feestdagen, kies dan voor een make-up die geïnspireerd is op de mooiste edelstenen van de wereld. Drie looks die je zelf kunt creëren dankzij de tips en tricks van onze make-up artist Gregoris Pyrpylis.

BEAUTY

De tafel

Charlotte Everaert (23) en Kristien De Ridder (49) van Atelier Turquoise

DECO

DE BLOEMEN

Loes van Look (27) van Wildflowers & Wodka

DECO

Op reis in december: de beste last minutes naar 2018

Een zwaar hoofd, een hoop afwas en een huis dat naar wijnrestjes geurt. Niet het ideale, maar vaak wel realistische begin van een nieuw jaar. Wie op oudejaarsavond aan een dronken dansfeest wil ontsnappen, heeft gelukkig alternatieven.

REIZEN

Deze Gentse sommelière creëert unieke drankjes om katervrij te vieren

Taike Verdonck (23) fermenteert, brouwt en blendt. Haar elegante, non-alcoholische drankjes schitteren in het glas van de gasten van Chambre Separée, het restaurant van chef Kobe Desramaults in Gent. De sommelière creëerde voor ons vier recepten om de feestdagen katervrij te vieren.

CULINAIR

Klaar als de bel gaat

"Makkelijke recepten die je goed kunt voorbereiden zodat je de avond van het diner gezellig kunt meetafelen." Zo ziet Yvette van Boven de ideale feesttafel. Dit menu komt uit haar nieuwe boek Home Sweet Home Xmas. Kruid af met een feesthumeur.

CULINAIR

De champagne van Spanje: cavahuis Gramona doet niet mee aan prijzenoorlog

Belgen zijn de grootste cavadrinkers ter wereld. Maar in Spanje zelf groeit de onvrede omdat de grote producenten de markt bestoken met almaar lagere prijzen. Knack Weekend bezocht een historisch cavahuis dat zich weinig aantrekt van die heisa. Het verkoopt zijn cava al vijf generaties lang tegen de prijzen van Franse champagne.

CULINAIR