Web weergave

Laurence Semichon (45) leidde na een businessopleiding in Parijs tien jaar de parfumafdeling van Givenchy. Ze lanceerde in 2016 de parfums van Louis Vuitton en is sinds september 2019 senior vicepresident Parfum & Beauté van Diptyque, dat bekendstaat om zijn geurkaarsen en genderneutrale parfums en momenteel zijn zestigste verjaardag viert.

INZICHT

Goed nieuws: de hedendaagse kunstmarkt scheerde dit jaar ongeziene toppen. Hoog tijd om je kennis van nieuwe galerieën, kunstenaars en het bijbehorende wereldje bij te schaven.

KUNST

Wat worden ze gehaat, de fotografen die bekende gezichten op de hielen zitten op zoek naar dat ene money shot. Maar de glamour van een celeb op de vlucht, het inspireert.

MODE

Bienvenue chez moi, zo sluit Hélène Darroze de uitnodiging voor de gasten van haar Parijse restaurant af op haar website. Dat is namelijk hoe zij de luxe van een goed restaurant ziet, als een soort thuiskomen. Ondertussen runt ze drie restaurants: in Londen, Parijs en sinds kort Aix-en-Provence.

CULINAIR

De ene urban jungle is de andere niet: zowel online als in het echte leven zijn zeldzame planten uitgegroeid tot een hype. Ze worden voor torenhoge prijzen gekocht en verkocht. Een kleine kennismaking met de meest gegeerde specimens.

GROEN

Een vakantiewoning met alles erop en eraan, van een ontbijt of massage aan huis tot een openluchtcinema of whiskytasting in de tuin. En geen gezeul met eigen handdoeken en lakens. Onze redactie testte vijf nieuwe luxevakantiehuizen uit en wilde niet meer naar huis.

REIZEN