Knack Weekend Black

Web weergave

Kristel Balcaen (43) won onlangs de Belgische finale van het Concours européen des Ambassadeurs du Champagne van het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne. Als 's lands eerste vrouwelijke champagneambassadeur neemt ze begin november deel aan de Europese finale in Epernay. Balcaen is Germaniste en doceert Digital Arts & Entertainment aan de Howest in Kortrijk.

INZICHT

Van volgeplande Instagramwaardige vakanties over bingewatchen tot elk moment bereikbaar zijn voor je baas: kunnen we het nog, ons vervelen, of is het de ultieme luxe geworden?

PSYCHOLOGIE

Armoe troef in de modewereld. Letterlijk. A.F. Vandevorst showde een collectie van vuilniszakken, Balenciaga maakte een peperdure Ikea-tas en Vetements werkt samen met Crocs. Wat zegt die hang naar trashy over onze maatschappij?

MODE

Als je familienaam Cointreau of Swarovski is, moet je een hoop vragen en flauwe moppen trotseren. Al zijn de betrokkenen erfgenamen vooral bezig met het bewaken en voortstuwen van de nalatenschap van hun voorouders. "Net omdat die naam op de verpakking staat, wil je dat het perfect is."

FAMILIE

MS Europa 2 is een varend vijfsterrenhotel met loungebars, specialiteitenrestaurants, een spa, zwembad en 251 suites met balkon. Onderdeks, achter waterdichte deuren met het opschrift 'Crew only', gebeuren dingen die voor de passagiers verborgen blijven. Wij trokken ze open.

REIZEN

Een businesslunch moet efficiënt zijn. Alcohol? Misschien één glaasje. De tijd dat klanten in sterrenzaken om vier uur 's middags nog zaten na te tafelen, lijkt voorbij. Voor wie wel tijd heeft, zijn middagformules dan weer een uitgelezen kans om in een toprestaurant te eten zonder de portemonnee al te zeer pijn te doen.

CULINAIR

Rond ons 18e hebben we zo'n 33.000 eetervaringen achter de rug, leren we van voedselgeschiedkundige Bee Wilson. Daaruit creëren we een smaakvoorkeur die net zo individueel is als onze handtekening, zo blijkt.

UITGELEZEN

Millie Rolin Jacquemyns is geboren in Ottignies, woont in Brussel. Werkte enkele jaren in de sales- en managementafdelingen van internationale modehuizen. Lanceerde vorige maand Story to Line, een onlineplatform voor jonge Belgische ontwerpers.

JONG GEWELD