Web weergave

Afgelopen zomer kon je verschillende prototypes voor drijvende huizen en ontmoetingsplaatsen bezoeken op de Brugse reien, maar in Rotterdam kun je eind dit jaar al drijvend wonen, ontspannen én boeren.

ARCHITECTUUR

Volgende lente opent een eerste onderwaterrestaurant in Noorwegen, in 2020 volgt een luxeresort met onderzeese spa vier kilometer voor de kust van Dubai... De oceaanbodem is de nieuwe place to be.

ARCHITECTUUR

Puur vakmanschap presenteren. Daar draait het om bij de samenwerking tussen ontwerper Michaël Verheyden, meubelmaker Koen Roux en architect Bart America. Op de interieurbiënnale in Kortrijk presenteren ze hun eerste gezamenlijke project: een uitgepuurde keuken waar je echt in kunt koken.

COLLAB

Vier jaar geleden ging hij fulltime voor zijn eigen designstudio, vandaag is hij Designer van het Jaar. Het gaat hard voor productontwerper Frederik Delbart. 'Na de eerste euforie dacht ik: shit, iedereen zal zich nu afvragen wie ik ben.' Spotlight op iemand die eigenlijk gek is op anoniem design.

PORTRET

Een bescheiden aantal vierkante meters en toch een ruimtelijk gevoel: die mix wordt de komende jaren de grote denkoefening voor de architect en idealiter de realiteit voor de baksteenminnende Belg. Geen betere manier om je daarop voor te bereiden dan je te vergapen aan deze beeldige voorbeelden.

WONEN

Ze is niet gebonden aan bakstenen en het maakt haar niet echt uit van wiens hand haar huis is. Wat Marij De Brabandere wél weet, is dat haar huis in de Drongense Assels, een natuurgebied net buiten Gent, haar plek is, waar ze zich omringt met haar dierbaarste voorwerpen en ontwerpen.

INTERIEUR N°2

Ieder interieur heeft wel een lege hoek die wat leven kan gebruiken. Daarom: vier woontrends, netjes uitgestald en tentoongespreid op vier plaatsen in huis, van minimalisme tot maximalisme.

STYLING

Moniek Bucquoye werkte voor Knack en Knack Weekend van 1981 tot 1995 en was zo de eerste die over architectuur, wonen en design schreef. Ze wijdde ook talloze boeken en tentoonstellingen aan design, zat gedurende acht jaar de Commissie Architectuur en Vormgeving van de Vlaamse Gemeenschap voor en was als medewerker, bestuurder en directeur meer dan dertig jaar actief bij de Biënnale Interieur.

OMZIEN