Web weergave

Drie gespecialiseerde culinaire magazines die doen watertanden en nadenken.

WEEKEND UPDATE

Tom Troonbeeckx (45) is medeoprichter van Boerencompagnie, een boerderij in de Leuvense rand die werkt volgens het principe van community-supported-agriculture (CSA). Hij was vijftien jaar geleden de eerste die het systeem in ons land importeerde: leden betalen aan de start van het seizoen een bijdrage, zodat de boer zijn loon en kosten kan dekken. Zo draagt de hele gemeenschap het risico van een tegenvallende oogst.

INZICHT

Een gerecht op smaak brengen is méér dan wat kruiden bij elkaar gooien, dus vragen we pittige tips aan professionals. En hoe zoutloos is een leven waarin je niets meer proeft?

HOOFDSTUK 1 OVER DE TONG

Klassieke restaurants krijgen concurrentie van verrassende nieuwe formules. En door de keukens zelf waait ook een frisse wind: chefs die schelden en tieren behoren tot het verleden.

HOOFDSTUK II NIEUWE TIJDEN

Op 5 oktober wordt de lijst van de vijftig beste restaurants ter wereld bekendgemaakt, deze keer in Antwerpen. Omdat corona in 2020 roet in het eten gooide, bleef restaurant Mirazur van chef Mauro Colagreco de afgelopen twee jaar op nummer één staan.

INTERVIEW

De restaurantsector lamgeslagen door corona? Echt niet. De gezondheidscrisis berokkende sommige zaken schade of bracht ze ten val, maar bood andere de kans om zichzelf (her)uit te vinden. Nieuwe concepten, nieuwe adressen en nieuwe gezichten dus.

CULINAIR

Vervang de eeuwige vraag 'wat eten we vandaag' gerust wat vaker door 'waar eten we vandaag'. Dit wordt de herfst van de horeca. Een overzicht van de plekken waar je steeds weer naar terug wilt.

HOOFDSTUK III VOLG DE RESTAURANTGIDS