Knack Weekend Black

Web weergave

Afvalvrij, een grote geut recyclage en een portie zelfgekweekt groen: zo ziet onze kookplek er morgen uit.

WEEKEND UPDATE

Eenvoud. Weinig ingrediënten, maar véél smaak, het is een van dé foodtrends. Ansjovis en parmezaan, zwarte look en ingelegde citroen, za'atar en sumak zorgen al snel voor pit, maar ken je deze vier smaakmakers al?

WEEKEND UPDATE

Waar hobbykoks vroeger inspiratie putten uit kookboeken of workshops, zijn we de laatste jaren massaal online gaan zoeken naar originele recepten.

WEEKEND UPDATE

Met deze boeken proef je de wereld zonder je huis te verlaten.

WEEKEND UPDATE

Een sushitoog in elke supermarkt of donderdag veggiedag: wij vinden het doodnormaal, maar onze grootouders zouden verbaasd opkijken. Onze dagelijkse kost is de laatste zeventig jaar drastisch veranderd. Maar Ons Kookboek houdt stand.

REPORTAGE

Zo'n 25 tot 30 procent van ons eten verdwijnt onaangeroerd in de vuilnisbak. Not done in tijden van klimaatangst. Maar er is beterschap op komst, zowel thuis als in de winkels en restaurants.

MAATSCHAPPIJ

Als er één plaats is waar we onszelf zijn, is het in bed. Knack Weekend trekt van slaapkamer naar slaapkamer voor een eerlijk gesprek. Deze week: Dorotée (34) en Bart (39) kenden elkaar nog geen jaar toen ze samen een huis kochten. Kort daarna volgden een zoon - haar tweede - en een gastronomisch restaurant, Taste, dat ze tot op vandaag samen runnen.

TUSSEN DE LAKENS