Knack Weekend Black nr. 37 | 11 september 2019

Web weergave

Drie nieuwe keukentrends

Afvalvrij, een grote geut recyclage en een portie zelfgekweekt groen: zo ziet onze kookplek er morgen uit.

WEEKEND UPDATE

Keep it simple : vier smaakmakers om te leren kennen

Eenvoud. Weinig ingrediënten, maar véél smaak, het is een van dé foodtrends. Ansjovis en parmezaan, zwarte look en ingelegde citroen, za'atar en sumak zorgen al snel voor pit, maar ken je deze vier smaakmakers al?

WEEKEND UPDATE

Roerei gaat viraal

Waar hobbykoks vroeger inspiratie putten uit kookboeken of workshops, zijn we de laatste jaren massaal online gaan zoeken naar originele recepten.

WEEKEND UPDATE

Keukentoerist

Met deze boeken proef je de wereld zonder je huis te verlaten.

WEEKEND UPDATE

Van vroeger tot nu: hoe onze culinaire gewoonten evolueerden

Een sushitoog in elke supermarkt of donderdag veggiedag: wij vinden het doodnormaal, maar onze grootouders zouden verbaasd opkijken. Onze dagelijkse kost is de laatste zeventig jaar drastisch veranderd. Maar Ons Kookboek houdt stand.

REPORTAGE

Zero waste in de keuken: wat rest ons nog?

Zo'n 25 tot 30 procent van ons eten verdwijnt onaangeroerd in de vuilnisbak. Not done in tijden van klimaatangst. Maar er is beterschap op komst, zowel thuis als in de winkels en restaurants.

MAATSCHAPPIJ

Tussen de lakens bij Dorotée en Bart: 'Hij vroeg me ten huwelijk op een witte volbloed'

Als er één plaats is waar we onszelf zijn, is het in bed. Knack Weekend trekt van slaapkamer naar slaapkamer voor een eerlijk gesprek. Deze week: Dorotée (34) en Bart (39) kenden elkaar nog geen jaar toen ze samen een huis kochten. Kort daarna volgden een zoon - haar tweede - en een gastronomisch restaurant, Taste, dat ze tot op vandaag samen runnen.

TUSSEN DE LAKENS