Web weergave

Carla Sozzani (73) werkte bijna twintig jaar bij Italiaanse modemagazines en opende in 1991 's werelds eerste conceptstore 10 Corso Como in Milaan. Ze leidt de Fondation Azzedine Alaïa en creëerde voor haar eigen kunstcollectie in 2016 de Fondazione Sozzani. Ze ontwikkelde samen met Fritz Hansen nieuwe kleuren voor de iconische Arne Jacobsen-stoelen, die dit najaar verschijnen.

INZICHT

Le Bon Marché en La Grande Epicerie de Paris gaan de Belgische toer op. Met de tentoonstelling Il était une fois la Belgique zet de iconische winkel op de Rive Gauche ons land in de schijnwerpers van 29 augustus tot 18 oktober.

WEEKEND UPDATE

Sinds mei werkt de Belg Tom Van Dorpe als artistiek directeur bij het Franse label The Kooples. De beeldspecialist werkte eerder als consultant voor onder meer Fenty, Calvin Klein en Hugo Boss.

WEEKEND UPDATE

Vijf experts, uit verschillende domeinen van de modesector, over de impact van de pandemie op hun bedrijf en hoe zij de toekomst zien, op lange en korte termijn.

MODE

Of toch in gedachten. Mogen we ons niet aan elkaar warmen, dan wel aan de 7 najaarstrends. Van lekker leer tot een dekbed als jas.

HERFST/WINTER 2020

Ze wordt internationaal getipt als one to watch. Op haar cv staan merken als Prada, Marc Jacobs en Max Mara. Toch scheelde het geen haar of Ilona Desmet (20) was geen model geworden.

HERFST/WINTER 2020

Hij begon zijn carrière met een analoge camera, vandaag gebruikt Bjorn Tagemose de nieuwste digitale technieken om visuele content te maken voor grote namen in de mode- en showbizzwereld. Logisch dus, dat Walter Van Beirendonck hem vroeg een oplossing te bedenken voor de mastershow van de Antwerpse Modeacademie, die door corona een andere vorm moest krijgen.

INTERVIEW

Al decennia is de straat het decor van protest. Rebellerende jongeren grijpen vandaag terug naar het verleden: naar vintage mode, met een vleugje punk en hippie-invloeden.

HERFST/WINTER 2020

Eva Rossie (50) was van haar achttiende tot haar veertigste professioneel model, maar maakte vorig jaar resoluut haar eerste droom waar: portretfotograaf worden. In haar (nude) beelden schuwt ze de rondingen en rimpels niet, in de hoop dat almaar meer mensen er de schoonheid van gaan inzien.

GOUDEN RAAD