Knack Weekend Black

cover Knack Weekend Black

Lees nr. 34 | 22 augustus 2018

Web weergave

Elk seizoen wordt er een nieuwe schare jong talent naar New York, Londen, Milaan en Parijs verscheept. Deze drie gezichten trokken onze aandacht, en die van de casting directors. KH

WEEKEND

Wat hangt er vooraan in de kast en wat verhuist er voor een tijdje naar de onderste plank? Eén ding is zeker: met het label van Ivanka Trump heeft iedereen het nu wel gehad. Over en uit.

WEEKEND

Een nieuwe muze, een geslaagde show of een hebberig-makend accessoire: dit zijn de favorieten van de Knack Weekend-redactie.

WEEKEND

De Italiaanse ontwerper Fausto Puglisi ontwierp een capsulecollectie voor Marina Rinaldi. "Mollig of slank, dat maakt niet uit. Als je maar persoonlijkheid hebt."

WEEKEND

Het nieuwe modeseizoen brengt geen onheil, zoals de verwijzing naar Game of Thrones doet vermoeden, maar wapent ons wel tegen de komende kou. Met streelzachte jassen, lange gewaden en een beschermend laagje plastic.

MODE

Over the top schoudervullingen, fluokleuren die pijn doen aan de ogen, blinkende pailletten, schaamteloze kitsch en foute soundtracks: de eighties zijn - weer maar eens - helemaal terug. Breedgeschouderd en extravagant.

MODE

Elk seizoen trekken ongeveer dertigduizend mensen naar Parijs voor de fashion week. Niet om te shoppen, maar om te werken. Wie kun je tijdens de modeweken tegen het lijf lopen en wat doen ze er juist?

FASHION WEEK

Ideaal voor wie moeilijk kan kiezen: deze winter draag je je favoriete kleren gewoon over elkaar. Van oversized en volumineus tot strak dichtgesnoerd. Van een bonte kleurenclash tot lichte doorkijklagen.

MODE

Lange jurken in ruisende zijde. Zijden foulards, sensueel gedrapeerd. Retroprints en rijke bloemmotieven, laag over laag. More is more.

MODE

Knack Weekend zoekt de creatieve koppen achter de nieuwste modelabels en boetieks die zich profileren als duurzaam én Belgisch. Het zijn nog geen household names, wel vormen ze een nieuwe generatie ontwerpers en shopuitbaters voor wie duurzaamheid een evidentie is, of het nu om zonnebrillen van petflessen of hemden van houtpulp gaat.

MODE

Het Franse sneakerlabel Veja is niet alleen trendy, het produceert ook ecologisch en sociaal verantwoord. Wij reisden met een van de oprichters mee naar Zuid-Amerika, waar zowel een nieuwe sneaker als een betere wereld wordt gemaakt.

REPORTAGE

Een prachtige oude haven, bruisende wijken, moderne musea ondergebracht in architecturale pareltjes. Zon, zee en strand. Michaël Azoulay, oprichter van modemerk American Vintage, gidst ons door de stad die zoveel gezelliger is dan haar reputatie doet vermoeden.

CITYTRIP