Knack Weekend Black

Web weergave

Na enkele fietstochten hadden Laura Maat en Irene Maaskant de smaak te pakken. De vrouwen zegden hun jobs op en vertrokken op een fietsreis van ruim tienduizend kilometer door dertien Europese landen. In Ga op de fiets schreef het koppel hun ultieme tips en enkele van de mooiste fietsroutes neer. Wij lichten er drie uit.

WEEKEND UPDATE

Deze ontwerpers vertaalden vakantie- of reisherinneringen naar het ultieme souvenir.

WEEKEND UPDATE

Zero waste, gerecycleerde materialen, een klimaatneutraal beleid, een menukaart vol lokaal gekweekte lekkernijen. Duurzame boetiekhotels schieten als biologische paddenstoelen uit de grond. Want na corona wil de moderne reiziger vooral eco. Ontdek 7 nieuwe duurzame slaapplekken.

ADRESSEN

's Werelds grootste otters, spinnen, vissen, knaagdieren en miereneters, plus ritselend regenwoud, rustieke ecolodges en een overdonderende waterval: in Guyana zie je het allemaal, zonder ook maar één andere toerist tegen te komen. Daarenboven wil Guyana ook de duurzaamste reisbestemming ter wereld worden.

REIZEN

Dit najaar staat kunstbiënnale Europalia in het teken van de trein. Die trage, duurzame uitvinding die Europa aan elkaar ritst. Bezoekers kunnen een multidisciplinair programma verwachten en aan zes auteurs werd gevraagd om voor de gelegenheid een stationsroman te schrijven. Dit is een voorpublicatie uit het verhaal van de Nederlandse schrijver Rob van Essen.

VOORPUBLICATIE

Als het voorbije jaar ons iets geleerd heeft, dan wel dat de natuur verkwikt. Overnachten in de bossen, velden of weiden was nog nooit zo populair. Van een tipitent in de Franse heuvels tot een tuinhuis met open dak in de Nederlandse velden: 7 nieuwe adressen op maximaal 500 kilometer van Brussel.

ADRESSEN

In het wild of op een camping, met de tent of mobilhome, in de frisse berglucht of aan een zomers meer, met deze basis-benodigheden ben je klaar voor het kampeeravontuur van je leven.

SHOPPING

Foodstylist Els Sirejacob en fotograaf Bram Debaenst maakten samen het mooiste camperboek van het jaar. Het bundelt recepten en reistips voor bestemmingen als Cornwall, de Balkan of het Zwarte Woud. Wij vroegen het duo naar hun beste camperrecepten voor zwoele én druilerige zomerdagen.

CULINAIR