Web weergave

Genoeg Vlaamse tuincentra gezien? In Nederland vind je deze drie alternatieve plantenshops.

WEEKEND UPDATE

Marcel Wanders en Gabriele Chiave tekenden een nieuwe interieurcollectie voor Roche-Bobois. "Dat gevoel wanneer je verborgen schatten ontdekt op reis? Dat willen we opwekken."

WEEKEND UPDATE
48%

WEEKEND UPDATE

Millennial pink heeft een opvolger, Gen Z Yellow genaamd. De trendkleur voor zomer 2018 duikt niet alleen op in de winkelrekken, ook interieurs wereldwijd moeten eraan geloven. Van bakkerij over hotel tot boetiek: op je volgende citytrip zie je mellow yellow overal.

WEEKEND UPDATE

Logeren in de vrije natuur, op een geheime locatie, houdt de belofte van ultieme, coronavrije onthaasting in. Wij namen onze intrek in een volledig ecologisch huisje met alle nodige voorzieningen (en jawel, daar hoort ook een barbecue bij) middenin een knapperig groene wei, bij een beschermd bos- en heidegebied.

UITGETEST

Jef en Katelijne zijn stadsmensen met een smartphone. Ze hebben jobs vol deadlines en twee kleine kinderen. Omdat ze snakken naar rust, trekken ze naar een onbewoond eiland in Zweden, waar ze hun telefoons verstoppen, ontdekken hoe stilte klinkt en wachten tot er beren passeren.

ZWEDEN

We dromen er allemaal weleens van. Je koffers pakken, de deur dichttrekken en in een ander land een nieuw leven beginnen. De voorbije vijf jaar steeg het aantal Vlamingen dat naar het buitenland verhuist met 20 procent. "België is een fantastisch land, maar dat warme thuisgevoel heb ik pas gevonden in Spanje."

GLOBETROTTERS

Niet alleen op de droge heuvels van Kaapverdië, onder de brandende zon, zorgt een vurig silhouet voor onvergetelijke beelden. Rood zonder compromissen knalt overal. Wie durft?

MODE

Lang raakten veilinghuizen haar doeken aan de straatstenen niet kwijt, maar vandaag overspoelt Fridamania de wereld. Het Victoria and Albert Museum in Londen eert la Kahlo dit jaar met een tentoonstelling van haar persoonlijke spullen. Wie was deze eigenzinnige en kleurrijke schilderes, die in 1954 overleed? Wij zochten het antwoord in het geboorteland van 'de wandelende bloem'.

MEXICO

De Amsterdamse buurt Nieuw-West zal niet snel op een koelkastmagneet belanden. Daarvoor is het straatbeeld van de naoorlogse uitbreidingswijk te kleurloos en eentonig. Wie achter de façade kijkt, ontdekt echter een maaswerk van creatieve broedplaatsen, duurzame restaurants en ondergrondse nachtclubs.

NEDERLAND