Web weergave

Vanuit België vertrokken of hier aangemeerd, deze twee ontwerpers beleven deze turbulente tijden niet vanuit hun oorspronkelijke thuisland.

WEEKEND UPDATE

Drie Instagramaccounts die doen wegdromen.

WEEKEND UPDATE

Wat als je net voor of tijdens de lockdown de opening van je winkel had gepland? Deze nieuwe zaken staan te springen om de deuren eindelijk te openen.

WEEKEND UPDATE

Voor interieurarchitecte Charlotte Vercruysse is de lockdown de ideale gelegenheid om achter de tekentafel te kruipen voor haar residentiële projecten. Op haar Instagrampagina deelt ze dezer dagen een selectie van films met iconische architectuur in de hoofdrol, die ook haar eigen werk inspireren.

WEEKEND UPDATE

Op de Salone del Mobile is het helaas een jaar wachten, maar de trends in meubelland laten zich ook in tijden van huisarrest opmerken.

TRENDS

Decolabels leveren veel duurzaamheidsinspanningen. Van recycling en upcycling tot investeringen in eigen plantages of circulair design. Met deze ecovriendelijke initiatieven richt je je kot met een gerust geweten in.

DESIGN

Hyperrealistische 3D-beelden overspoelen de (interieur)architectuursector. Met het blote oog kun je haast niet meer zien of een realisatie echt of fictief is. Fake news, blufpoker of gewoon een handige verkoopstool? Over de zin en onzin van renderings. "Veel mensen kunnen geen plannen meer lezen."

ARCHITECTUUR

Waar gaan we heen wanneer we slapen? Het boek Dreamscapes and Artificial Architecture zoekt het uit aan de hand van een nieuwe lichting artiesten. Ze geven vorm aan utopische wensen of dystopische angst, met werk dat zweeft tussen architectuur, interieurvormgeving en technologie.

ARCHITECTUUR

Net als zoveel andere Belgen zin gekregen om je interieur eens op te frissen? Knack Weekend helpt je op weg. Decoratrice Paulette Van Hacht (29), oprichtster van interieurwinkel Paulette in 't stad in Antwerpen, geeft raad:

INSPIRATIE

Nu iedereen in zijn kot blijft, gaan wij kijken wat mensen zoal doen om het daar draaglijker te maken, voor zichzelf en voor anderen. Deze week: Tanja Busking (31), Haagse filmmaker die samen met haar vriend, grafisch kunstenaar Jarno Burger, het project Schone Bakkes begon. Daarmee moedigden ze al talloze collega's die met 3D-printers werken aan om spatmaskers te produceren voor verzorgingstehuizen en de thuis- en kraamhulp.

TUSSEN DE MUREN