Web weergave

Volgens de legende consumeerde Casanova er bij het ontwaken al zo'n vijftigtal om zeker te zijn van zijn prestaties. In de middeleeuwen werden oesters al geroemd om hun libidoverhogende eigenschappen. Maar volgens experts is het eerder iets mentaals dan dat het eten van oesters werkelijk tot een uitmuntend liefdesspel zou leiden.

WEEKEND UPDATE

Wat betekent luxe voor jou? Die vraag stelde Knack Weekend aan zijn lezers. Vier opmerkelijke cijfers.

WEEKEND UPDATE

Waarom wachten tot na corona om je mooiste kleren aan te trekken? Leef die knaldrang uit in een explosie van kleur, tule en pailletten als wapen tegen de somberheid.

MODE

Het parfumaanbod is nog nooit zo uitgebreid geweest als vandaag. En toch zit de vraag naar gepersonaliseerde geuren in de lift, vooral bij de grote spelers in de luxe-industrie. Net als Guerlain of Maison Francis Kurkdjian biedt Louis Vuitton zijn rijkste klanten nu op maat gemaakte geuren aan. Parfums die tot 60.000 euro kunnen kosten.

BEAUTY

Hoewel perfectionisme in de luxesector allesbehalve een overbodige eigenschap is, swingen de burn-outcijfers bij perfectionisten de pan uit. Is een constante drang naar volmaaktheid een aanslag op je mentale gezondheid of een broodnodige karaktertrek? 'Je krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk.'

MAATSCHAPPIJ